in 6 stappen het perfecte groentesapje.

26 aug

Heb jij het inmiddels ook door dat steeds meer mensen overgaan op groene sapjes, loop je achter omdat je niet zo goed weet welke groenten bij elkaar passen om het toch enigszins drinkbaar te maken? Dan is deze blog speciaal voor jou. We geven even een stoomcursus groene sapjes maken, de basiskennis.  En dan kun je aan de slag want gezond zijn ze. Ook je inname van (natuurlijke) suiker die je wel bij fruitsapjes binnen krijgt, blijft uit en we weten allemaal hoe belangrijk het is om je dagelijkse portie groenten binnen te krijgen.  Toch is het belangrijk om te variëren met groene smoothies, zo krijg je van verschillende groenten (en fruit) al het goeds binnen

Hier gaan we;

STAP 1.

Kies eerst je bladgroente.

STAP 2.

Kies uit de volgende alkalische groenten. Ja, we doen er nog meer groente bij want het is natuurlijk een groentesapje. We weten hoe belangrijk alkalische groenten zijn voor ons? Alkalische groenten maken je sterk, gezond en geven energie. Alkaline rijke voeding beschermt ons lichaam tegen ziektes. Groene bladgroenten zoals hierboven zijn super alkalisch. Bij een te zure ph waarde van het lichaam kunnen ziektes toenemen. Dus het is heel belangrijk een juiste balans te krijgen in zuur en basen. Kies uit de volgende groenten die super alkalisch zijn.

STAP 3.

Kies een fruitsoort. Appels en peren werken het beste in een groentesapje. Door het toevoegen van fruit kun je langzaam wennen aan de smaak van groente drinken. Als je eenmaal gevorderd bent dan is het tijd om het fruit weg te halen en bijvoorbeeld meer komkommers te gaan gebruiken die ook voldoende sap geven. Voor nu gebruiken we een van deze twee.

STAP 4

Voeg een zuurtje toe en iets scherps. Niet teveel want het moet natuurlijk wel drinkbaar blijven. Met een zuurtje bereik je dit. Denk hierbij aan limoen, citroen EN gember. Om het sapje even net wat meer op te halen. Gebruik je een sapcentrifuge. Dan kan deze met schil en al erdoorheen. Wel even wassen van te voren of neem biologische.

STAP 6.

Het is misschien nu tijd voor een goede sapcentrifuge, slowjuicers. Laat je goed informeren en voor vragen kun je uiteraard altijd bij ons terecht. Een blender komt ook altijd wel van pas, vooral als je zachte ingrediënten gaat mengen. Voor al het andere, de sapcentrifuge of de slowjuicer. Een tip; kijk eens op www.slowjuicer.nl

Zo, je weet nu de basis. Laten we het eens gaan uitproberen. We geven een recept mee;

  • Een grote hand verse boerenkool.
  • 1 komkommer
  • 1 stengel bleekselderij
  • broccoli stronk
  • 1 peer
  • 1 cm. gember
  • sap van een 1/2 citroen.

Al deze ingrediënten kunnen trouwens door een sapcentrifuge of door een slowjuicer. Succes en hoor graag hoe je je eerste groene sapje ervaren hebt;)

6 Reacties to “in 6 stappen het perfecte groentesapje.”

  1. petravis augustus 26, 2013 bij 13:35 #

    Interessant artikel. Ik doe dit eigenlijk al wel een tijdje. MAar altijd door de blender. EEn sapje geeft zo’n boost aan je bloedsuiker, zeker als er meer fruit in zit. En ik vind het zo jammer van de vezels… Hoe kijken jullie daar tegenaan? Eén kritische noot: Waar haal ik op 26 augustus verse boerenkool vandaan:)….

    • Sapas Sappenontwerpers augustus 26, 2013 bij 13:50 #

      Dank je wel, leuk om te horen. Dus jij gooit alle groenten in de blender? Kan, maar de vezels en structuur zijn dan niet altijd even aangenaam. Of zeef je het ook nog? Dit is de reden waarom wij dus een sapcentrifuge hebben, dan krijg je meer sap uit de groenten en nog meer voedingsstoffen. Het is echter waar je voorkeur naar uit gaat.

      Verse boerenkool, tsja ;) Wij halen het bij de kweker maar kan me voorstellen dat het nu moeilijk verkrijgbaar is. Laat je die er voor nu even uit;)

      • petravis augustus 26, 2013 bij 13:53 #

        Bedankt, dat is snel! Nee ik zeef het niet. Als je lang genoeg blendt, wordt het wel glad en prettig, is mijn ervaring. Begrijp ik dat juicen meer voedingsstoffen ‘vrijmaakt’ dan blenden en in z;n geheel drinken?

      • Sapas Sappenontwerpers augustus 26, 2013 bij 14:03 #

        Ja zit net toevallig achter de pc;) Klopt maar lang blenderen betekend ook dat er veel hitte vrij komt waardoor er dus weer voedingsstoffen verdwijnen. Ja, bij juicen / sapcentrifuge houdt je echt het pure sap over. Nog gezonder;)

      • petravis augustus 26, 2013 bij 14:09 #

        Bedankt voor je antwoord, ik ga eens proberen en kijken waar ik me goed bijv oel. Zo lang blender ik ook weer niet hoor, dat het zooo warm wordt. Nog één vraagje: wat doe je met de pulp? Hebben jullie daar ideeën voor, of gooi je het altijdw weg?

      • Sapas Sappenontwerpers augustus 26, 2013 bij 14:14 #

        Pulp maak ik soms brood van;) En anders gooi ik het weg. Bijna niemand die het wil hebben, wat best vreemd is vind ik.

Plaats een reactie