Het mooiste stukje fruit ter wereld…

16 jul

We hebben ze vast wel eens gezien…drankenfruit of dragon fruit. Het mooiste stukje fruit ter wereld!

Dragon fruit ook wel bekend onder de naam Pitahaya of Pitaya is een opvallende vrucht uit Zuidoost-Azië . Persoonlijk ken ik deze vrucht vrij goed, door mijn verblijf ik Thailand. Het is eigenlijk de vrucht van een cactus. De vrucht ter grootte van een mango heeft een knalroze schil en lange lichtgroene schubben. Als je deze open snijd kom je tot de verbazing dat het vruchtvlees licht geel tot diep magenta – wit (en soms roze) is met wel duizenden zwarte stipjes, heel bijzonder. Het is een soort zoete/semi /transparante pulp met dus zwarte eetbare zaden. Dragon fruit is bijzonder voedzaam. De smaak is niet zo heel zoet wat je misschien wel zou denken.

De dragon fruit dankt zijn naam aan aan de spike formaties aan de buitenkant van de vrucht, als in een draak.

Dragon fruit bevat een zeer hoog gehalte aan vitamine C , wat belangrijk is voor ons immuunsysteem. Dragonfruit is ook een goede bron van mineralen en met name calcium en fosfor. De phytoalbumin in dragonfruit bevat veel anti/oxidaten. Ook de vetten in dit prachtig stukje fruit zijn enkelvoudige onverzadigde vetten en worden beschouwd als de gezonde en goede vetten. Mensen met een laag cholesterol dieet hebben hier veel baat bij. En dan hebben we het nog niet eens over de vezels gehad.

Wil je na het lezen van deze informatie er eens een hele mooie en gezonde smoothie van maken, dan heb ik uiteraard HET recept voor je!

We nemen magere yoghurt (half kopje), granaatappelsap (een kopje) (we weten nog hoe we dit maken? Anders kun je het ook kopen als je het teveel gedoe vindt) , 2 verse vijgen,  frambozen (handjevol), zwarte bessen (handjevol)of aardbeien en een halve dragon fruit. Ja ja…kun je je voorstellen hoe gezond deze shake wel niet gaat worden?

Alles in een blender behalve het dragonfruit, die doe je als laatste erbij! Snij deze doormidden en haal met een lepel kun je het vruchtvlees eruit scheppen. Nog even mixen voor een halve minuut, schenk het in een mooi glas! Resultaat, een prachtige roze smoothie boordevol gezondheid. Door de pitjes is hij ook nog eens een beetje crunchy. Superlekker! Garneer met een blaadje munt en hij is helemaal af. Proost, op je gezondheid!

.

3 Reacties to “Het mooiste stukje fruit ter wereld…”

  1. Hugo juli 16, 2012 bij 11:28 #

    Lijkt me heerlijk en zou er graag 2 liter van bezorgd willen hebben in Chavroches als dat mogelijk is…

Plaats een reactie