Irritante fruitvliegjes. Ik heb ze…

17 Jul

Irritante fruitvliegjes. Jij hier ook last van?  ik geef wat tips weg om te voorkomen dat ze terug blijven komen. Maar eerst…

fruit-fly

Fruitvliegjes zijn dol op alcohol, azijn, rijp fruit en zoetigheid. Op de e.o.a. manier kunnen ze deze al van ver ruiken, best knap! Nu wordt het wat onsmakelijk maar de vliegjes leggen hun eitjes dus op rijp fruit. Op die manier weten ze namelijk zeker dat hun baby vliegjes voldoende voeding krijgen. Oké het wordt nog erger, een vliegje kan een paar honderd eitjes leggen waar weer larven uit komen. Dus voordat je het weet, heb je een hele plaag aan fruitvliegjes. Ze leven gelukkig tot ca. 4 weken maar ja, dan zitten we nog wel met het feit dat ze zich in die 4 weken behoorlijk voort kunnen planten.

Dus tijd voor actie!

 • Zorg in ieder geval dat je geen afwas hebt staan. Dat is simpel, toch?  Discipline mensen!! ;)
 • Ga op onderzoek uit en kijk waar ze vandaag komen. Je mag dit eventueel op de Sherlock Holmes manier doen. Neem een vergrootglas “ziet er interessant uit” En maak die plek in ieder geval goed schoon.
 • Ook vinden ze tocht niet echt fijn (tsja, wie wel?) Dus gooi wat ramen open en een deur. Ze zoeken dan een ander plekje maar goed, dan is het probleem nog niet echt verholpen. Dus dit in het kader van tijdelijke oplossingen.
 • Dek de fruitschaal af met een bord.
 • Gooi rot fruit gelijk weg.
 • Berg fruit op in een papieren zak en groenten afgesloten in een zak.
 • Verschoon regelmatig je afvalbakken, nou moet je dit altijd wel regelmatig doen, dus wederom (gaan we weer), discipline mensen!
 • Je kan ook een bakje azijn gebruiken met een drupje afwasmiddel. Door het afwasmiddel kunnen ze niet cool blijven drijven maar zullen ze naar de bodem zakken en verdrinken. Tsja…
 • Wil je het fruitiger aanpakken? Neem een bakje azijn, leg er een stukje fruit in en dek af met plastic folie. Even wat gaatjes in prikken  en klaar is je fruitvlieg-val.
 • Wil je die irritante vliegjes niet vermoorden, geen probleem! Leg een kruidnagel bij je fruit.
 • Je kunt ook een fles wijn laten staan, voer ze dronken en laat dus een klein beetje wijn in de fles. Gevolg…dood door verdrinking.
 • Geen van deze maatregelen omdat je van insecten houdt? Geen probleem, zuig ze op met je stofzuiger. Op die manier hebben ze ook nog een leuke tijd in die rollercoaster. Wel zak gelijk leegmaken. Buiten, anders vliegen ze gewoon weer naar binnen. En heb je ze voor niets vermaakt.

Tot zo ver, irritante fruitvliegjes! Suc6!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

4 Reacties to “Irritante fruitvliegjes. Ik heb ze…”

 1. Jasmine juli 17, 2012 bij 18:05 #

  De azijntip is echt handig! Laatst at ik een stuk fruit, omdat het zo gezond is, en wou het oneetbarre gedeelte weggooien. Nietsvermoedend doe ik de groentebak open en werd belaagd door tientallenvliegen, het was net een horrorfilm!

 2. Culinette juli 17, 2012 bij 13:57 #

  Was je fruit en groente in een deel azijn met drie delen water. Goed onderdompelen en liefst even erin laten staan. Daarna goed afdrogen en je zult geen fruitvliegje vinden in je huis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: