Oergezond Sole …

3 sep

Wat is Sole? Ik zie het steeds vaker voorbij komen dus heb ik me er uiteraard eens in verdiept. Mijn samenvatting is als volgt;

“Sole” is een simpel gezegd een mineralen drankje oftewel een zoutoplossing. Sole wordt gemaakt met Keltisch zeezout en water. That”s it! We weten dat zowel water als zout onmisbaar zijn voor ons  lichaam. En dat we het hier niet hebben over geraffineerd en bewerkt zout? Want deze zoutsoort krijgen we namelijk al genoeg binnen via brood, kant-en-klaar maaltijden e.d. Even voor de duidelijkheid, dit zout kent geen enkele voedingswaarde en doet, net als geraffineerde suiker, afbraak aan je lichaam! We hebben het nu over onbewerkt, grijs zeezout, Keltisch zeezout dus. Keltisch zeezout is het meeste natrium arme zout van de wereld. Komt ie; maar liefst 84 mineralen en spoorelementen bomvol magnesium.

keltisch-zeezout

Ik ga verder niet heel uitgebreid uitleggen hoe het gewonnen wordt al zou dit wel het gehele plaatje compleet maken. Een korte samenvatting dan maar. Keltisch zeezout komt uit een bepaalde streek in de Bretagne, Frankrijk. Hier liggen dus de nog door de Kelten aangelegde zoutmoerassen. In deze ondiepe zoutmoerassen zit weer mineraalrijk klei. Hierdoor komt het dus dat het zout een complex aan mineralen heeft.

Maar waarom zou je er nou een drankje van maken en hoe doe je dit eigenlijk?

zout1

Als eerste krijgen we er meer energie van. Keltisch zeezout bevat veel magnesium wat weer belangrijk is voor ons hart en voor ons bloed. Het zout verhoogt je bloeddruk overigens niet. Maar het zout zou ook stress verminderen en denk eens aan je nieren. Een heuse weldaad. En denk dus ook automatisch aan depressies want het schijnt bevorderlijk te zijn voor onze hersenen. Maar zout zou ook onmisbaar zijn voor het regelen van slaap. Vandaar ook een glas voor het slapen gaan. Probeer het eens als je slaapproblemen hebt. En ook onze vochthuishouding en suikerspiegel wordt met zout in balans gebracht. En sporters; het voorkomt kramp in je spieren. Ook een weldaad voor onze botstructuur. Enne libido? Behoud het! Goed. Om maar een paar voordelen te noemen. Dus wellicht het proberen waard?

Foodblog_4

 

Bereiding; 

Neem een pot.  Je vult deze vervolgens met 1/3e Keltisch zeezout en met 2/3e water. Kook dit water overigens wel eerst van te voren. En laat het afkoelen voordat je het bij het zout doet. Deksel erop en schudden. De onopgeloste zoutkorrels blijven nu op de bodem liggen wat een teken is dat het water niet meer zout kan opnemen en dus volledig verzadigd is. Dit wordt dus “Sole” genoemd en is wel 7 tot 8 keer zouter dan zeewater. Dus een wijze raad. Drink dit niet zo op. Dit vind je lichaam namelijk niet leuk!  Wat je wel doet is een theelepel oplossen in een groot glas water. En voilà daar is je mineraalrijk drankje.

Drink elke ochtend een glas lauwwarm water met een theelepel Sole. Je kunt als je wil nog wat spirulina of chlorella toe kunnen voegen Allen oorsprong van de oceaan! Let wel op; niet blootstellen aan zon want dan krijg je dus een groene alg achtige vorming.  Bewaar je Sole in de koelkast.  Keltisch zeezout heeft, wanneer het word opgelost in water bijna dezelfde samenstelling als het menselijk bloed. Het wordt dan ook gelijk in je bloedbaan opgenomen.

Let er wel op dat je het echte Keltisch zeezout in huis hebt gehaald. Dus onbewerkt! Keltisch is namelijk onbewerkt, ongeraffineerd en ongewassen. Ik ben verder erg benieuwd naar jullie bevindingen.

Ik haal mijn Keltische zout overigens altijd bij de Zoutkamer, Salsamentum  in Amsterdam. Een aanrader en Jeroen kan het je allemaal vertellen. Klink voor meer info

Bron; 
Water, het goedkoopste medicijn F. Batmanghelidj
Advertenties

2 Reacties to “Oergezond Sole …”

 1. Anja november 5, 2014 bij 21:07 #

  Ik zoek een recept met zuurzak, kunt u mij hieraan helpen? Of meer info over het onderwerp. Graag uw reactie.

  • Sapas december 23, 2014 bij 09:11 #

   Hoi Anja,
   Een smoothie recept bedoel je?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: