Op veler verzoek, de übergezonde delicious chia pudding!

21 Aug

Zoveel leuke reacties op een tweet over chia pudding. Dus tijd om weer eens te gaan zitten voor een blog aangezien er inmiddels al mensen onderweg zijn om boodschappen te doen.

Toepassing; ontbijt. tussendoortje, voor of na het sporten, dessert. Dit recept is voor 4 personen (glazen) maar ach je hoeft natuurlijk niet te delen hé?

Ingrediënten

  • 5 eetlepels chia zaden
  • 3 grote glazen amandelmelk, biologische kokosmelk of sojamelk.
  • 2 el honing
  • 2 el kokosrasp / snippers (optioneel)
  • handjevol ongebrande, ongezouten cashewnoten (amandelen, hazelnoten)
  • el kaneel

Bereidingswijze;

Meng alle ingrediënten in een grote kom met een houten spatel. Je hebt overigens geen blender nodig voor dit recept. Verdeel de substantie over bijvoorbeeld kleinere glazen of neem 2 mooie hoge glazen. Je zou eventueel het eerste laagje van je glas kunnen vullen met bijvoorbeeld yoghurt of alleen blauwe bessen. Of kies ander fruit. Wat jij maar lekker vindt. Giet hier vervolgens een laag chia pudding overheen. Je zou eventueel weer kunnen eindigen met fruit. Denk hierbij aan bijvoorbeeld aardbeien, frambozen, banaan. Of gebruik kokosrasp on top. Of wat dacht je van kleine stukjes rauwe chocolade? Mooi verdeeld inmiddels? Dan zet je ze nu in de koelkast. Laat het liefst een nachtje opstijven. Je lastig, snap ik;) Maar we willen wel dat de chia zaden het vocht absorbeert want het moet immers een pudding worden.

48f915a1ee21ea74289dff4f3fe0e995

Wil je ook een heerlijke topping zoals op de foto? Dan neem je;

  • 2 bevroren bananen (ca. 1/2 uur in de diepvries is voldoende)
  • 1/4  kopje kokosmelk, sojamelk of amandelmelk
  • el cashewnoten of andere noten, waar je voorkeur naar uit gaat. Let wel; ongebrand en ongezouten.
  • 1/2 vanille stokje (optioneel)

Bereidingswijze;

Voor deze topping is het wel handig om een blender in huis te hebben of een andere keukenmachine. Mix de banaan met je kokosmelk of ander zuivel. Deze topping is wel gelijk klaar voor gebruik. Haal dus je chia pudding uit de koelkast en doe er een flinke schep van je bananen “ijs” op.  Wel gelijk opeten maar dit is verder geen enkel probleem lijkt me.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: