Eigeel DE onbetwiste kampioen (Shake)

21 Nov

Eigeel is een superfood! Zo, laat dat eerst even duidelijk zijn. We moeten dus meer aan het eigeel en ja dit kan ook bijvoorbeeld in je shake, of juist in je shake kan ik beter zeggen. Maak je op voorhand al kotsneigingen, hoeft niet want eigeel geeft niet echt een smaak in je shake. Maar is wel supergezond voor je, echt!

huevoscorazon

Ja er gaan allemaal berichten de ronde over salmonella en dat het niet goed zou zijn voor onze cholesterol. Onzin en dit berust op fabels. Als je juist voeding eet met een hoog cholesterol, zoals eieren,  gaat je lichaam de eigen productie van cholesterol verlagen om zo een nieuwe balans te creëren. Als je daarentegen niet voldoende cholesterol binnen krijgt gaat je lichaam zelf meer cholesterol aanmaken omdat het lichaam dit nodig heeft om een aantal vitale functies van het lichaam goed te laten werken.

786px-Freerange_eggs

Geloof mij, een rauwe eidooier, is het gezondste. Let wel op; we hebben het hier over biologische eieren van vrije uitloop kippen. Deze eieren hebben juist een hoge vitaminen en mineralen level en zijn perfect uitgebalanceerd in omega 3 en 6 door het leven en de voeding die ze krijgen. De supermarkt eieren vallen niet in deze categorie. Dus deze niet door je shake doen!

m1gy4e5w40lm

Eigeel bevat eigenlijk het meest voedzame deel van het ei. Het eigeel bevat zoveel B vitamines, spoorelementen, vitamine A, foliumzuur, choline, luteine en andere noodzakelijke voedingsstoffen dat de lijst eindeloos wordt. Eigeel zorgt ervoor dat je het verzadigingseffect gedurende de dag beter in balans brengt en je uiteindelijk minder calorieën binnenkrijgt doordat je minder honger krijgt en dus minder gaat knabbelen tussendoor. Ook zou je er scherper door worden en het geeft je een energie-boost.

ei

Wil je je eitje toch even testen op versheid? Dat doe je het ei in koud water. Hoe meer de bolle kant omhoog komt drijven, hoe ouder het ei is. Dat komt door de luchtkamer van het ei. Deze wordt groter, naarmate het ei ouder wordt.

Zo, zijn we er klaar voor? We gaan namelijk het rauw eigeel verwerken in een shake. In principe kun je overal rauw eigeel in doen maar deze is wel heel erg lekker. Nogmaals het geeft geen smaak het is misschien alleen het idee. Maar geloof mij het went.

  • Handjevol spinazie
  • 1/2 avocado
  • 1 banaan
  • Schijf ananas of 1/2 mango
  • 1 rauwe eigeel
  • 1/2 glas kokoswater en een 1/2 glas amandelmelk. Heb je moeite met een van de twee, vervang dan voor water
  • sap van 1/2 citroen
  • tl. bijenpollen
  • tl. honing

IMG_49801

Doe alle ingrediënten in een blender, ja incl. het eigeel die je als laatste toevoegt. Mix voor een paar seconden tot je een romige shake krijgt. Gelijk opdrinken, liefst in de ochtend voor een verzadigend gevoel en energie gedurende de hele dag. Let’s go!

Ben erg benieuwd naar je ervaringen met rauw eigeel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: