Verkwikkende Matcha thee (Shake)

20 Nov

Wij verwerken zo nu en dan ook thee in onze shakes. Want goede thee is een aanvulling. Niet alleen lekker, fris maar ook gezond. Vandaag gaan we eens de speciale groene matcha thee uitproberen.

matcha op chashaku

Matcha is een fijne groene thee poeder.  Naar mijn mening is groene thee nog altijd één van de meest ondergewaardeerde voedingsstoffen. Groene thee bevat namelijk veel catechines. Dit zijn zeer sterke anti-oxidanten die ons lichaam beschermen tegen vrije radicalen. Verder kleven er nog wat voordelen aan dit stofje zoals een gezond cholesterolniveau. Ook zou het een gunstige werking hebben om onze bloeddruk op peil te houden en het zou ons beschermen tegen ouderdomsverschijnselen. Ook heeft het een gunstig effect op ons geheugen en ondersteunt het de werking van het immuunsysteem.

Matcha iri Genmaicha

Groene thee is trouwens ook een goede bron van fenylalanine, een van de twintig natuurlijk voorkomende aminozuren. Wat weer als voordeel heeft dat het onze geestelijke alertheid stimuleert. Ook zou het nog eens de seksuele opwinding bevorderen en vermindert het de trek naar voedsel.

matcha-kotobuki-20gr

Door de Theanine krijgt men een mentale opkikker zonder dat dit gepaard gaat met opwinding en de nervositeit. De cafeïne brengt weer alertheid en energie met zich mee. En wat dacht je van alle vitaminen en mineralen? Zoals Vitamine C, E (ondersteunen het immuunsysteem en zorgen voor een mooie huid) Groene thee is verder rijk aan mangaan, kalium en calcium. Matcha heeft als grote voordeel tegenover de andere groene thees dat alle voedingsstoffen opgenomen worden; gewone thees zijn infusies, aftreksels van de bladeren, bij matcha drinkt men de (fijngemalen) theeblaadjes mee op. Hierdoor gaat niets van de voedingswaarde verloren.

Interessant niet? Wij testen de Matcha Full Flavour van Hotsoup uit en gaan dit verwerken in een heerlijke gezonde verrassende shake.

IMG_2477-2

Recept;

  • 1 banaan
  • 1 rijpe peer
  • 1 kiwi
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 avocado
  • handjevol spinazie
  • 2 dadels, ontpit
  • 1 tl. matcha poeder
  • glas kokosmelk
  • half kopje water

Doe alle ingrediënten in de blender. De peer ontdoe je van klokhuis uiteraard en de kiwi schil je eerst. Verwijder de pit uit de avocado en dadels. Mix tot je een gladde romige substantie krijgt. Is je shake te dik, voeg dan nog wat extra water toe. Eventueel wat ijsblokjes.

IMG_2490-2Wil jij ook eens Matcha thee proberen of een andere mooie thee soort kijk dan eens op de leuke site van Hotsoup.nl. Om gelijk te bestellen klik hier

NB; als je jezelf eens wil verwennen met deze bijzondere thee dan zou ik de volgende bereidingswijze in acht nemen; het poeder dient met water van een 60 a 70°C te worden opgeklopt tot een schuimige groene vloeistof, niet langer dan ongeveer 30 seconden kloppen. De kwaliteit kan je bepalen door de kleur, hoe groener van kleur hoe beter, hoe fijner gemalen hoe beter, tevens geeft goede kwaliteit matcha een voller mondgevoel. Het is een exclusief drankje, enigszins bitter van smaak. De benodigdheden vind je overigens ook op de site van Hotsoup. 

Geniet!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: