Zen met komkommers!

16 aug

Wie denkt dat de komkommer meerderendeel uit water bestaat en geen voedingsstoffen bevat, think again! Want  1 komkommer bevat vitamine B1, B2, B3, B5, B6, foliumzuur, vitamine C, vitamine K, kalium, mangaan, ijzer, magnesium en zink. Dus haast je naar de winkel want komkommers zijn veelzijdig. Ik geef wat leuke tips die je vast nog niet wist;

Moe en uitgeput, nog dat laatste uurtje op je werk (op vrijdagmiddag). Eet een komkommer. Ze bevatten zoals boven aangegeven veel b vitamine maar ook koolhydraten die je net weer voldoende energie geven voor dat ene laatste uurtje. Probeer maar, het werkt.

Moe

Weet jij al van te voren dat je veel alcohol gaat drinken en dat dit wellicht resulteert in een kater de volgende dag? Vermijd deze kater. Hoe? Eet wat schijfjes komkommer voordat je naar bed gaat. Op die manier ontwaak je fris en hoofdpijn vrij. Komkommer bevat suiker, vitamine B, elektrolyten en andere essentiële voedingsstoffen om een kater en hoofdpijn weg te nemen.

Slechte adem (bijvoorbeeld door de alcohol van die avond ervoor? ) en heb je voor de rest niets bij je maar wel toevallig een komkommer? ;) Komkommer is dan je beste vriend. Neem een stukje komkommer in je mond, houd deze tegen je gehemelte aan met je tong voor ca. 30 seconden. Een  bepaald stofje in de komkommer zal de bacteriën doden welke de oorzaak zijn van je slechte adem.

slechte-adem-halitose

Nog een leuke tip voor je badkamer, die vaak eindigt in een stoomcabine “als jij net als ik van heet douchen houdt tenminste” Wrijf eens een komkommer over je spiegel. Op die manier blijft je spiegel in ieder geval condensvrij maar je badkamer krijg ook de geur van een spa, heerlijk ZEN.

Last van stress, loop je jezelf voorbij? Zou jij ook een moord doen voor een heerlijke massage of een dagje spa maar geen tijd?

zen

Een simpel vervangend idee. Neem wederom een komkommer (of 2) en doe deze in een pot / pan met kokend water. De voedingsstoffen in de komkommer geven een reactie met het kokende water en komt vrij in de vorm van stoom. Dit is een zachte, relaxte, zen aroma welke stress dus vermindert.  Je zou er mee kunnen stomen of misschien een leuk idee voor als je in bad gaat. Of gewoon in je huiskamer, je gaat relaxed op de bank liggen, schijfje komkommer op je ogen en binnen handbereik een komkommershake.  Wat wil een mens nog meer?

Behalve het recept misschien voor een heerlijke frisse gezonde komkommer shake? Komt ie;

sapje

1 komkommer
2 stengels bleekselderij
5 appels
1/2 limoen
1/2 cm gember
2 zachte kiwi’s.

Fijne dag;)

1173783_658637187480469_1839975279_n

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: