Oe la la …fruit ijsjes!

2 jul

We weten dat we met vruchten en groenten heerlijke smoothies kunnen maken maar we kunnen er natuurlijk ook heerlijke ijsjes van maken. Er zijn namelijk zoveel mogelijkheden. Uiteraard ga ik je op weg helpen met verschillende variaties. Wat wel handig is om mee te beginnen zijn;  houten stokjes en waterijs houders. Je kunt eventueel ook papieren bekertjes gebruiken. Ook je favoriete vruchten en eventueel toevoegingen zoals bijvoorbeeld kokosmelk of yoghurt moeten klaar staan voor gebruik.

ijsjes

In principe is het vrij simpel want de basis is ongeveer wel hetzelfde voor alle fruit ijsjes.Voor 10 ijsjes nemen we als voorbeeld 1 1/2 kopje aardbeien.  Wij zijn uiteraard geen voorstander van suiker dus gebruiken stevia of honing. Als je bijvoorbeeld met kokosmelk wil gaan werken heb je voor 10 ijsjes 1 blik kokosmelk nodig.  Wil je je ijsje mengen met nog een vrucht dan neem je nog 1 1/2 kopje van bijvoorbeeld andere bessen.

Bereiding;

  • mix de (in dit geval) aardbeien met een blender tot pulp met een klein beetje water. Voeg eventueel zoetstof toe. Vervolgens giet je deze in een waterijs houder of papieren bekertje. Zo’n 2 el. Leg ze daarna in je vriezer voor ca. 20 minuten.
  • Ga je voor kokosmelk of yoghurt wat natuurlijk heerlijk is in een ijsje, dan neem je hier van 2 el. en giet je ook in de ijs houder of papieren bekertje. Het aardbeien laagje is dan al licht bevroren. Daarna 15 minuten in de vriezer.
  • Nu is het tijd voor het stokje. Steek deze erin en leg terug in vriezer tot hij harder wordt.
  • Vervolgens is het tijd voor de laatste laag. We nemen even de blauwe bessen als voorbeeld maar kan van alles zijn uiteraard. Mix wederom in je blender tot een puree en dit is je laatste laagje om in de waterijs houder te gieten. Let op; niet helemaal tot het randje want het e.e.a. gaat wat uit zetten in bevroren toestand.
  • Leg terug in vriezer tot deze goed bevroren is.
  • Voor gebruik dip je de top van de ijs houder even in een bak warm water zodat hij gelijk loslaat. Of je scheurt het papieren bekertje gewoon open.

1002698_671886499492643_1326719192_n

En klaar zijn je ijsjes. Dit is uiteraard een voorbeeld want er zijn nog zoveel andere variaties mogelijk! Vind je Nutella bijvoorbeeld lekker, doe er een flinke schep bij. Of wat dacht je van pindakaas, avocado, basilicum, munt etc. etc. Maak bijvoorbeeld chocolade ijsjes met kokosvulling. Je kan er zelfs  een cocktail van maken met toevoeging van een beetje rum. De mogelijkheden zijn echt enorm, kijk maar….

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: