Hé een nieuw besje?

11 mei

Joehoe…ik heb een “nieuw” besje gevonden! Nou ja nieuw ….goed, tijd om jullie ook eens te laten kennis maken met de ….Boysenbes!

De Boysenbes is een sappig besje met een zeer karakteristieke smaak. Al is deze bes ontstaan door kruising met de framboos, braam,  aardbei en loganbes, de smaak is verrassend anders. Die loganbes is namelijk ook weer ontstaan uit een kruising tussen de framboos en de braam. Dus door al deze kruisingen moet je echt eens de Boysenbes proberen.

3619600369_a40103a7db_b

De aanvoer van deze bessen die in klimplantachtige struiken groeien (net als de bramen overigens) is van augustus tot januari. Maar ze zijn alweer gespot in mei. Als je ze eenmaal hebt gevonden let dan wel op als je ze koopt, ze moeten gaaf zijn en zonder kneuzingen anders ga je waarschijnlijk te veel betalen. Hoe te herkennen? Ze lijken op bramen maar zijn wat langer.

Ook het bewaren van de bessen, moet zorgvuldig gebeuren. Ze zijn namelijk gevoelig voor schimmel en zijn erg kwetsbaar.  Je kan met de bessen alle kanten op, je kunt ze lekker opeten als gezonde snack! (doe dit wel binnen 2 dagen wat overigens geen probleem zal zijn want ze zijn lekker;) Maar je zou er ook jam van kunnen maken EN….uiteraard in je smoothie zijn ze superlekker!  Nou is er al een bepaald merk (Innocent) die de bessen in de Smoothies” gebruiken maar goed, deze “smoothies” tel ik even niet mee als jullie het niet erg vinden.

Wij geven wel een echte gezonde en lekkere smoothie recept weg met de Boysenbes.

  • Handjevol Boysenbessen
  • 1 banaan
  • Handjevol verse spinazie
  • 1 steel bleekselderij
  • Groot glas water
  • Takje munt

Doe alle ingrediënten in je blender en mix voor een halve minuut, gelijk opdrinken en genieten maar.

5958932646_ca254b4f05_b

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: