Groen, groener, groenst …

29 Mrt

Deze blog gaat over groene smoothies / shakes / sapjes of hoe je ze ook maar wil noemen. Ik merk namelijk dat wij (hier in Nederland) nog niet helemaal over zijn, ik vraag me af waarom niet? Is het de kleur groen wat afstoot of het feit dat het niet lekker is, niet zoet genoeg, weinig aanbod  van groene sappen? Jammer want ze zijn wel heel gezond voor ons!

rbk-veggies-in-blender-1-0411-mdn

Mijn klanten uit Londen willen alleen nog maar groentesappen vanwege het hoge suikergehalte in vruchtensappen! Ook de USA is al over dus het wordt tijd vind ik! Want groene sappen zijn gezond! Het dagelijks drinken van een groene smoothie één van de beste dingen die je kunt doen. Het is een zeer goede aanvulling op je huidige voedingspatroon. Natuurlijk kun je afwisselen met vruchten.

We weten allemaal dat je minimaal twee ons groente en 2 stukken fruit dagelijks nodig zijn. Maar probeer jij maar eens 200 gr. rauwe boerenkool of spinazie op te eten. Natuurlijk kun je het koken en dan krijg je het ook binnen maar juist door het koken verliezen groenten een groot deel van de belangrijke voedingsstoffen. Rauw is veel beter voor ons, het bevat namelijk veel meer enzymen, vitamines en mineralen. Je krijgt dus meer binnen als je ze in een sapje verwerkt. Het verbetert onder andere de stofwisselingsprocessen, je hormoonhuishouding en PH waarde in je bloed raken beter in balans.

sapjes

Ja, ik moet toegeven dat het even wennen is om helemaal over te gaan op groene sappen maar je zou kunnen beginnen met groenten en een beetje fruit. Dus denk aan spinazie, boerenkool, andijvie etc etc. , doe hier wat water bij en een stukje fruit (banaan, aardbei, appel, peren) laat gaandeweg steeds meer fruit weg en voor dat je het weet, ben je over! Probeer maar.

Wij geven vanaf volgende week elke dag een recept weg voor een groene smoothie / shake of sapjes!

Van GROEN, naar GROENER en tot slot het..…GROENST! ;) 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: