“If Oprah’s name is on it, it’s a near guarantee it will sell” De Açaí bes !

25 Feb

Açaí, weet jij wat het precies is? Welnu het is een kleine, donkerblauw tot paarse vrucht, een besje van ca. 2,5 cm is en groeit aan de Açaí-palm. Zo, dat was een korte inleiding want er is veel meer te vertellen over de Açaí. De Açaí -bessen staan de laatste jaren steeds meer in de belangstelling. Misschien door het grote aantal anti-oxidanten en de wel heel bijzondere smaak van dit super-besje. Want het besje smaakt naar bosbes, noten en…chocolade!

6524516205_4ded020585

En het besje is in opkomst, vooral in de VS is hij erg populair maar dit komt wellicht omdat er veel aandacht aan is geschonken door Dr. OZ een bekende televisiedokter die te gast was bij Oprah en…If Oprah’s name is on it, it’s a near guarantee it will sell” Helaas werd er ook verteld door deze fijne dokter dat het overgewicht zou tegengaan maar dat is nou denk ik weer te veel eer voor het besje. In 2004 noemde Dr. Perricone het “No 1 Superfood” in z’n boek “The Perricone Promise” Aanrader trouwens om eens te lezen!

1342532

Maar goed gezond is hij wel want na het superfood rauwe cacao is de Açaí het nummer twee voedingsmiddel in de wereld dat de meeste antioxidanten bevat. De Açaí is zeer rijk aan diverse vitamines, zoals vitamine E en provitamine A. Het is ook rijk aan calcium, kalium en ijzer, flavonoïden en onverzadigde vetzuren die wel een bewezen voordeel voor onze gezondheid hebben. bevat omega 3 en 6 vetzuren. Onderzoek wijst ook uit dat de best een hoge ORAC waarde heeft dus ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Dit heeft weer een voordeel dat het veroudering en ziektes zou tegengaan. Dus ja gezond is het besje wel!

Als je op zoek gaat naar Açaí als voedingssupplement, kies dan voor gevriesdroogde met 100 % Açaí-poeder (geen extract of concentraat). Want dit Açaí-poeder bevat dezelfde natuurlijke eigenschappen als verse Açaí. Je krijgt alleen het gewenste effect met verse of gevriesdroogde Açaí. Helaas vind je in Nederland niet de verse. Als iemand een tip heeft die wel de verse heeft gevonden, laat aub een reactie achter. Hij bederft na het plukken snel. Dat is jammer! Ook zou je Açaí sap kunnen kopen, kies dan voor de biologische, niet voor het sap van bijvoorbeeld de Albert Heijn. Die is wellicht zo bewerkt dat er geen voedingsstoffen meer inzitten. 

dark-and-frosty-acai8

Nu je weet dat de Açaí zo gezond is gaan we er een sapje van maken.

We nemen 3/4 Açaí sap / 3/4 soja melk / Bevroren bosbessen of blauwe bessen / 1 banaan / 1 mango. Doe alle ingrediënten in een blender en mix ca. 3 minuten en niet alleen erg lekker maar ook een feestje om op te drinken.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: