Een kijkje in de wereld van Aloë Vera !

22 Feb

We gaan het eens hebben over de Aloë Vera plant! Eeuwenlang geneeskrachtige krachten? Dit gaan we eens even uitsplitsen!  Want wat is er een groot aanbod zeg. Het zit namelijk in verzorgingsproducten maar ook in voedingsupplementen. Het aanbod is zoals ik al zei  …groot!! Nou wij gaan er voor zorgen dat je in ieder geen miskoop in huis haalt.

3318930792_3e82ba1400_o

Er bestaan namelijk vele soorten aloëplanten. De meest bekende is Aloë Barbadensis en dit is dan ook gelijk de juiste! In de volkmond Aloë Vera (echte aloë) genoemd. Komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en wordt als de meest krachtige soort beschouwd. Je herkent hem aan de dikke puntige bladeren tot wel 5 centimeter dik. Snij je hem open, dan zie je een bitter geel sap. Dit is dus de aloëhars of aloïne. De rest van de bladeren bevat een dikke, slijmachtige substantie die meestal aloëgel genoemd wordt. Dit laatste zie je o.a. veel in huidverzorginsproducten.

Je weet nu het verschil maar waarom is deze plant nou zo gezond voor ons? Welnu, in Aloë Vera zit suiker, die een antiviraal effect heeft en ons afweersysteem versterkt. Maar ook zit de plant boordevol mineralen. Bijzonder rijk zelfs aan fosfor, magnesium, calcium, ijzer, zink, koper, chroom, natrium, kalium. Ook bevat het een grote hoeveelheid aan vitamine A, E en antioxidanten. We gaan  nog even verder want wat denk je van Aminozuren ( bouwstenen van proteïne) Het menselijk lichaam heeft 22 aminozuren nodig. Aloë Vera levert 20 aminozuren, en voorziet bovendien in 7 van de 8 aminozuren die niet door het lichaam zelf geproduceerd worden en dus enkel via de voeding kunnen worden opgenomen. En tot slot, enzymen! Dit zijn stoffen die normaal door het lichaam zelf worden aangemaakt en helpen bij het afbreken en verteren van voedsel. Ja, best indrukwekkend niet?

aloe-vera-supplement-1024x685

Waarschuwing: indien je zwanger bent of nierklachten hebt, liever geen Aloë Vera! Het versterkt de afvoer van afvalstoffen in het lichaam.

N.B; Let op dat je wel een goed Aloë Vera product te pakken hebt. Want wat je vaak ziet is dat bepaalde producten te veel verdund zijn. Resultaat dat de kracht van de plant verloren gaat. Let daarom altijd op het IASC-certificaat. Dit zouden betrouwbare producten zijn. Maar dan nog, lees altijd goed het etiket en let er op dat er een grote dosis, vanaf 20% Aloë Vera  in zit.  

8447126093_b087f3369b_b

Zo, nu gaan we er een sapje van maken!

In principe kun je aan elk sapje Aloë Vera toevoegen, de combinatie is niet zo heel erg belangrijk in dit geval maar we geven natuurlijk wel een hele lekkere variatie weg.

We nemen 1 komkommer, 2 appels, 1/2 limoen, eetlepel Chia zaden, 20ml. aloë  Vera, halve venkel en een snufje Himalaya zout. Je hebt overigens voor dit recept wel een sapcentrifuge nodig.

Schil de komkommer met een kaasschaaf of neem een biologische komkommer, verwijder het klokhuis van de appels EN het hart van de venkel (deze is wat bitter).  Alle ingredienten mogen door de sapcentrifuge , ook de limoen met schil. (je hebt deze uiteraard wel even gewassen). Aan het sap voeg je Aloë Vera, Chia zaden en het zout toe. Gelijk opdrinken, supergezond!

Wij hebben de gel getest en de berichten zijn postief! Kijk voor meer informatie en mooie producten op Natuurlijk Aloe Vera

Chia zaden by www.superfoodme.nl

Himalaya zout by Salsamentum

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: