De kracht van Spirulina

4 feb

Je komt het steeds vaker tegen, SPIRULINA! Maar wat is spirulina eigenlijk? Spirulina is gemaakt van zoetwater algen. Dus even simpel gezegd, het is een blauw-groene micro-alg.

5681323050_4898fe3416_b

Spirulina heeft een zeer hoge voedingswaarde, ze bevatten tot wel 11 vitamines, eiwitten, onverzadigde vetzuren, 18 aminozuren EN  krachtige anti-oxidanten. Spirulina bevat tot wel 13% essentiële mineralen zoals kalk, magnesium, kalium, fosfor, ijzer en zink. Indrukwekkend niet?

Verder bevat spirulina Chlorofyl. Dit komt in alle groene planten / groene groenten voor en zorgt dus ook voor de groene kleur. Het wordt ook wel eens bladgroen genoemd. Behalve de kleur heeft dit stofje nog veel meer belangrijke eigenschappen. Chlorofyl stimuleert namelijk de aanmaak van rode bloedcellen, het verwijdert zware metalen uit het lichaam, stimuleert de lever bij zijn bloedzuiverende werking, versterkt het immuunsysteem, verlaagt de cholesterol spiegel en heeft nog veel meer anti-oxidatieve eigenschappen. Even ter vergelijking, SPIRULINA bevat ca. 4 keer zoveel Chlorofyl dan spinazie! En door de beta-caroteen bevat het tot wel 25 keer meer dan wortelen.

942a5456-a2a5-4f6d-a219-8f07cb199d1e_shutterstock_17270662_alg_spirulina_poeder_algenpoeder_LR_490x330

Maar we zijn er nog niet! Behalve het stofje Chlorofyl bevat SPIRULINA  ook nog eens een zeer hoge concentratie van het anti-oxidant Phycocyanine. (blauwe kleur). Het is zelfs aangetoond dat Phycocyanine het immuunsysteem ondersteunt en stimuleert.

We gaan nog een stapje verder want spirulina bevat ook nog eens een hoog eiwitgehalte. Niet-dierlijke eiwitten. De enige eiwitten die beter opneembaar zijn dan die in SPIRULINA zijn de eiwitten in eieren zelf. Kort samengevat; Eiwitten uit Spirulina worden dus veel beter opgenomen dan eiwitten uit bijvoorbeeld biefstuk.

Spirulina behoort dus tot Superfood, dat is nu wel duidelijk lijkt mij.

Ik hoop dat jij nu ook overtuigd bent van de kracht van Spirulina. Je hebt verschillende varianten, poeders (ideaal voor in je shake, voeg heel simpel een theelepel toe, hieronder geven we een inspiratieTip weg) en pillen. Kies waar jou voorkeur naar uit gaat. Nee, het is niet heel goedkoop. Zie het als een investering in je gezondheid.

Wil je Spirulina snel in huis hebben na het lezen van dit bericht, klik dan hier om gelijk te bestellen. Superfoods by http://www.superfoodme.nl

Inspiratie voor Supergezonde Spirulina Shake!

Inspiratie voor Supergezonde Spirulina Shake!

Advertenties

2 Reacties to “De kracht van Spirulina”

  1. Rose februari 5, 2013 bij 18:23 #

    Wat een geweldige site hebben jullie toch!!! Zoveel goede weetjes en tips! Bedankt daarvoor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: