Detox, doe jij ook mee?

11 jan

Nieuw jaar dus tijd voor een detox. Voor de beginners houden we het op drie dagen om aan het idee te wennen en voor de die-hards en gevorderder, die mogen het 7 dagen volhouden.  Om je wat op weg te helpen, doen we er gelijk ook een leuke actie uit.  Later meer hier over.

detox3

Voordat je aan de detox begint, is het belangrijk alvast goed op je voeding te letten. Tijdens de voorbereiding staat het eten van niet toxische voeding centraal. Vermijd bijvoorbeeld bepaalde producten (zo’n drie weken van te voren) uit je voedingspatroon, denk hierbij aan brood, pizza, kant en klaar maaltijden. Ook producten met veel suiker, laten liggen zoals frisdranken en zoetigheid. Maar ook zuivelproducten, zoals yoghurt, kaas, geitenkaas en melk kun je beter niet teveel consumeren.

Maar wat dan wel? Eet meer rauwe groenten en veel verse kruiden zoals peterselie (reinigt o.a. het bloed) . Ook kun je kiezen voor probiotica zuivel producten.  Beweeg voldoende en drink  veel water. Want voldoende water drinken is belangrijk, omdat veel giftige stoffen via de urine en zweetklieren hun weg naar buiten zoeken.  Je moet overigens volkomen gezond zijn wil je aan een detox beginnen. Als je zomaar zonder goede voorbereiding gaat detoxen beschikt je lichaam wellicht niet over de juiste middelen om zichzelf te beschermen tegen de giftige stoffen die tijdens de ontgifting vrijkomen. Dus best belangrijk!

7194843676_5f7283d774_z

Maar wat bereik je  nou eigenlijk met een detox? Normaliter, doe je een detox van 7 dagen. Om je kennis te laten maken met het begrip detox, kun je de drie daagse detox toepassen. Om alvast aan het idee te wennen zeg maar. Hierna moet je het zelf doen. Het is eigenlijk de bedoeling dat je op dezelfde voet verder gaat. Niet continue gaan detoxen natuurlijk maar om een gezonde leefwijze te hanteren  Je begint als het ware “schoon” Dit is alleen een duwtje in de juiste richting. Ook is het goed, dat je de detox 2 keer per jaar herhaalt. Als het goed is, voel je je erna als herboren. Je ziet het o.a. aan je huid, je zicht wordt scherper, je krijgt meer energie, je krijgt een betere nachtrust en je zal wat kilo’s kwijt kunnen raken. Al staat dit niet voorop! En ook belangrijk;  je beschermt jezelf tegen chemische vervuiling waaraan je dagelijks wordt blootgesteld Nou daar doen we het voor.

detox-1

Tot slot, waarom gaan we eigenlijk detoxen? Simpel, door verkeerde leef- (stress) en eetgewoonten maar ook door giftige stoffen van buitenaf, is het lichaam onvoldoende in staat om alle afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. Wanneer teveel afvalstoffen in ons lichaam zijn opgeslagen kunnen hierdoor allerlei kwaaltjes ontstaan. Voor onze algehele gezondheid is het van groot belang om regelmatig de opgehoopte afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. We kunnen namelijk bepaalde symptomen krijgen als we teveel gifstoffen in ons lichaam krijgen door o.a. verkeerde voeding. Er kan bijvoorbeeld, vermoeidheid optreden maar ook spijsverteringsproblemen, vertraagde vet verbranding, gewichtstoename, pijnlijke gewrichten, depressies, schimmelinfectie (verlaagde weerstand  / Dus dit is nogal wat! Dus helemaal geen slecht idee om dit eens goed aan te pakken.

In onze volgende blog kun je de drie daagse kuur verwachten en wat je in huis moet halen. Wij geven de drie -daagse detox weg door een simpele “Share , Like & Win” actie! Onder de enthousiastelingen verloten wij de drie daagse detox-kuur excl. water.

Het is ook de bedoeling dat je sappen gaat drinken tijdens deze drie daagse kuur. Onze tweede prijs is dan ook, dat je de sappen alvast ontvangt voor drie dagen. De rest dien je zelf in huis te halen.

Dus houd ons in de gaten op Facebook https://www.facebook.com/pages/Sapas020/176308565713336 en via twitter #sapas020.

like_win_transparent1

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: