Nieuwe Sap Trends 2013!!

2 Jan

Wat zijn de nieuwe sap trends van 2013? Als jij een liefhebber bent dan vind je dit vast leuk om te weten. Laten we beginnen met de smaak! Zoet schijnt uit te zijn. Dus mierzoete drankjes laten we gewoon achterwege.

juice-20-332

Denk hierbij aan honing smaken zoals meloen en perzik, die zijn zo 2012! Ook zout en vet verdwijnen meer op de achtergrond. Nou zijn er niet echt vette sapjes maar goed, denk ook aan normaal voedsel. Maar wat is nou hot in 2013? Het zijn de zure en bittere smaken. Wat ook een trend gaat worden, is kersensap en groene groentesappen. Let wel; groentesappen met nog meer  verse groenten. Maar denk ook aan zuurkool en augurken.  Persoonlijk ben ik erg benieuwd hoe dat gaat smaken in een sapje dus wederom een goede reden tot experimenteren.

3825527595_a88775823e_o

Ook spotten we als nieuwe trend, Kurkuma. De koningin van 2013! Kurkuma is een geel kruid met een mild BITTERE smaak. Het wordt in de oosterse keuken vooral gebruikt om smaak en kleur aan gerechten te geven. Een kruid met een super  geneeskrachtige werking.  Zo vermindert Kurkuma spier schade na krachttraining. Sporters die Kurkuma gebruiken hebben na training bovendien minder last van spierpijn.

Dat zou blijken uit een studie in de Journal of the International Society of Sports Nutrition.

Verder zuivert het je bloed, verlaagt cholesterol, is ontstekingsremmend en helpt mee aan de ontgifting. Ook bevordert het de spijsvertering en versterkt het ook nog je immuunsysteem. Maar Kurkuma in sapjes? Jazeker! Het is misschien even wennen want het is wat bitter maar ach…

Een goede combi is bijvoorbeeld, 2 selderij stengels, 1 citroen, 1  appel en 2 stukjes verse kurkuma of kurkuma poeder. Alles het liefst door de sapcentrifuge en het sap gelijk opdrinken. Door de citroen wordt de bittere smaak overigens wat verdreven. Waar te koop? Ga eens neuzen in een toko bij jou in de buurt. Binnenkort meer recepten met Kurkuma, ter inspiratie.

7194843676_5f7283d774_z

Ook water schijnt te veranderen. Al valt dit niet geheel onder “sapjes” maar het kan wel vaak de basis zijn van je sappen. Wat we zien is dat water met een neutrale PH waarde helemaal hot worden. We hebben het er wel eens over gehad, de alkaline leefstijl. Zuur en basen, volgens mij voorspelden wij toen al dat dit een nieuwe trend aan het worden was. Maar dit gaat door in 2013. Het is de bedoeling dat we meer alkalisch in ons voedingspatroon gaan toepassen om verzuring van het lichaam tegen te gaan. Je zal dus ook meer PH-neutraal water zien in de schappen met op het etiket een mooi schema! Het buitenland is al om maar het komt er aan dit jaar! Alleen maar goed. Inspiratie voor een alkalisch sapje? 

5915667328_8e56077394_b

Dit zijn toch wel de opmerkelijkste trends qua sappen. Dus kort samengevat, we gaan met zijn allen aan de PH-neutraal water, we zullen wennen aan de bittere en zure smaken. We gaan meer groente in onze sappen verwerken en als nieuw superfood gaan we Kurkuma gebruiken. De achterliggende gedachten bij deze nieuwe trends zijn om nog gezonder en nog bewuster onze ingrediënten te kiezen voor een sapje. Misschien even door de ZURE appel bijten maar ach….op naar een gezond 2013!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: