Super Detox Pesto …

2 Nov

Wij geven vandaag eens een recept weg voor….Pesto! Ja, wij zijn meer van de recepten voor heerlijke shakes, ik weet het maar we maken een uitzondering omdat deze echt wel super is en de moeite waard met boordevol krachtige kruiden in een potje. In het kader van detox, gezond en lekker! En, het fijne van dit recept is dat je de pesto overal in kunt toepassen zoals salades, gerechten maar….let op, ook in je shake!! Dus hier gaan we;

We nemen;

  • 3 teentjes knoflook (ja, kan makkelijk in je sapje)
  • 1/3 kopjes paranoten/ Brazil nuts of macadamia noten. Paranoten zijn overigens noten uit Brazilie (leuk weetje; Als je paranoten eet, vergroot je daarmee de economische waarde van de regenwouden, wat het kappen van deze wouden enigszins tegenhoudt) In onze volgende blog meer over deze supergezonde noten. 
  • 1/3 kopje zonnebloempitten
  • 1/3 kopje pompoenzaden
  • 1 kop verse koriander en peterselie
  • 2/3 kopje goede olijf olie
  • Sap van een halve limoen
  • Theelepeltje zee zout of Himalayzout (van bijvoorbeeld: Salsamentum)

Noten verteren overigens goed bij zuur fruit: aardbeien, ananas, citrusvruchten, bessen, zure appelen, druiven, pruimen, perziken, kiwi’s, tomaten etc. Even een tip als je dit recept toe gaat passen in een shake!

Bereiding: 

Week de zaden en noten, het liefst 24 uur! Het doel hiervan is dat de enzymen goed vrij komen, dus gezonder! Doe alle kruiden + de olijf olie in een blender en mix tot het een massa vormt. Doe er vervolgens knoflook bij, de noten, zaden en het limoensap. En Voilá je hebt je super detox pesto! Uiteraard koop je hier een mooi donker potje voor en hup in de koelkast. Heerlijk op je brood en nogmaals ook lekker in je sapje. Een flinke schep bij je favoriete ingrediënten en let’s detox!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: