“Goud van de Inca’s”

5 Sep

Ik kom het steeds vaker tegen, Lucuma poeder maar wat is het eigenlijk precies, weet jij het?

Welnu, het is een natuurlijke zoetstof met een zeer hoge voedingswaarde. Veel beter en gezonder dan suiker! Dus misschien wel interessant om even door te lezen?

Lucuma poeder is gemaakt van een Peruaanse fruitsoort Lucuma. De Lucuma bomen kunnen tot 20 meter hoog worden, ze kunnen zelfs maar liefst 500 jaar oud worden en zelfs dan nog vruchten voortbrengen. Wonderbaarlijk! Lucuma groeit o.a. in Ecuador, Chili, Mexico, Bolivia en Costa Rica. Voor de Inca’s was lucuma een natuurlijke bron van gezonde suikers, vandaar dat de vrucht ook wel het “Goud van de Inca’s” werd genoemd.

Hier in Nederland is de vrucht moeilijk te krijgen, wat jammer is! Dus daarom is de lucuma hier voornamelijk in poedervorm te verkrijgen.

Maar waarom is dit wonderpoeder nou zo goed voor ons vraag je misschien af? Let op;  het heeft een zeer lage glycemische waarde, wat grote schommelingen in de bloedsuikerspiegel voorkomt. Het is zeer zoet dus ook nog eens een ideale suikervervanger. Perfect voor diabetici of mensen die zo min mogelijk suiker tot zich willen nemen.

We gaan nog even door, lucuma is namelijk ook zeer rijk aan bètacaroteen! Zeer belangrijk als antioxidant  (die vrije radicalen in ons lichaam bestrijdt en zo het verouderingsproces vertraagt) Het stimuleert ook nog wondheling en geeft ons immuunsysteem een boost!

Verder is het een uitstekende bron voor koolhydraten, vezels en vitamines (B1, B2, B3 en B5). Bevat een hoge dosis niacine, dat de cholesterolspiegel en triglyceriden in het lichaam reguleert.  Als laatste, ze zijn rijk aan mineralen ijzer, kalium, calcium en fosfor, die een gezonde celfunctie ondersteunen. Dus ja Lucuma (poeder) is een superfood, dat is nu wel duidelijk!

Wat kun je ermee en waar kun je het kopen? Ik heb persoonlijk een voorkeur voor superfoodme.nl. Hier vind je een groot assortiment aan superfoods.

Nu je het huis hebt gehaald, kun je het als zoetstof gebruiken maar het werkt ook heel goed in je shake. inspiratie nodig? Hier komt ie!

Mengen in blender en gelijk opdrinken!

Bron & Inspiratie recept: Jessevandervelde.com & superfood.me waar je tal van superfoods makkelijk kunt bestellen

Advertenties

2 Reacties to ““Goud van de Inca’s””

 1. michel verheij september 5, 2012 bij 10:26 #

  kan je dit poeder dan ook i.p.v. suiker door je koffie gooien ?en heeft het dan niet een sterke bijsmaak zoals rietsuiker wat in mijn geval de smaak van de koffie verpest ?

  • Sapas Sappenontwerpers september 5, 2012 bij 10:40 #

   Michel, het smaakt een beetje als vanille-karamel achtig, heel zoet! Het kan in je koffie i.p.v. suiker, is veel gezonder maar let op; het wordt wel echt heel zoet! Geen bijsmaak maar echt heel weinig van gebruiken.
   Wel zuinig dus;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: