Libido wonder…

6 aug

We gaan weer eens een superfood behandelen. Ik werd eigenlijk geïnspireerd door Gerben Slooff van Fitness van de straat en zijn spieropbouw smoothie. Hierin verwerkt Gerben een superfood, Maca! Na uitvoerig onderzoek kwam ik terecht bij David Wolfe, ook wel de gezondheidsfreak genoemd in Raw food! Interesse is dus gewekt!

Maar wat is Maca nou eigenlijk precies? Welnu, Maca is een knolgewas dat op grote hoogte in de Peruaanse Andes groeit. Door de extreme temperatuursverschillen in dit gebied is Maca de enige plant die hier overleeft. De bodem bevat zeer veel mineralen. Het is eigenlijk de familie van broccoli, kool, bloemkool en radijs. Qua kleur en smaak dan he! De smaak van Maca is zoet, het lijkt wat op een zoete aardappel om even een beeld te schetsen.

Er is veel te vertellen over Maca, dus hier gaan we; Maca vergroot ons uithoudingsvermogen. Met name sporters hebben veel baat bij Maca. Het geeft kracht en helpt mee aan een natuurlijke spieropbouw. Maca wordt eigenlijk al vele jaren gebruikt door atleten en andere sporters. Een natuurlijke en sportieve manier om prestaties te verbeteren.

Maar Maca staat ook bekend dat het een van de grootste libido verhogers. Het heeft een positieve invloed op het seksuele functioneren en de vruchtbaarheid, bij zowel mannen als vrouwen. De vruchtbaarheid bevorderende eigenschappen van maca zijn te danken aan de aanwezigheid van bepaalde alkaloïden. Deze alkaloïden bevorderen niet alleen de werking van de geslachtsklieren, maar hebben tevens een optimaliserend effect op andere zgn. endocriene organen (organen die hormonen afgeven in de bloedbaan).

Verder helpt Maca mee om ons immuunsysteem te ondersteunen en de lichamelijke vitaliteit te harmoniseren. Maca is zeer voedzaam en wekt dus ook nog eens energie op. We gaan nog wat verder, Maca bevat ca. 5 keer meer eiwit dan aardappels en ca. 4 keer meer vezels maar minder vet! Ook bevat het 2 essentiële vetzuren. Linolzuur en oliezuur.

Ook zou het helpen bij o.a. Bloedarmoede, Chronische vermoeidheid, Depressie, Onvruchtbaarheid bij mens en dier, Gebrek aan libido, Ondervoeding, Slecht geheugen en stress

NB: de maca poeder is uitstekend om in een shake te gebruiken, let er wel op dat je puur Maca poeder koopt!

Hoe gebruik je het: Je kunt het eigenlijk onbeperkt gebruiken maar net zoals alles, niet teveel! Het is wel belangrijk dat als je het gaat gebruiken, het rustig op te bouwen. Gebruik 2 eetlepels per dag. Doe deze door je shake, yoghurt of soep etc.

Nog een belangrijk puntje, varieer met de Maca, dus las ook eens een weekje zonder in. Je lichaam gaat namelijk als het ware wennen aan deze toevoeging waardoor het dus minder effect zou kunnen hebben, aldus David Wolfe

Voor een superfood recept, zou ik eens naar de pagina gaan van Gerben Slooff (fitness van de straat) met o.a. maca!

Tot slot waar kun je Maca kopen? O.a. in raw food winkels, woon je in Amsterdam dan is een bezoekje aan Unlimited Health altijd erg interessant. Ook de mogelijkheid om online te bestellen. Tevens heeft Miss Natural lifestyle ook een webshop.

David Wolfe, Superfoods, and the Best Day Ever!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: