Duurzaam Himalayazout

25 Jul

We gaan het eens hebben over zouten! Ja, wat heeft dit nou met sapjes te maken vraag je, je misschien nu af maar wij hebben zo nu en dan ook items over gezondheid, goede producten en tips. En zo nu en dan een snufje zout in een sapje, werkt trouwens heel goed qua smaak.

Even een korte inleiding: Zout is belangrijk in onze voeding maar niet teveel en als het even kan wel de goede zouten! 6 gr. zou voldoende zijn!  Minder zou nog beter zijn! Maar haalbaar? Nee, denk het niet als ik naar alle toevoegingen van zout kijk in onze voedingsproducten. We weten dat TE veel zout kan zorgen voor een te hoge bloeddruk en dit weer kan leiden tot hart- en vaakziekten? Goed!

Hier gaan we; Himalay zout wordt gewonnen uit het Himalayagebergte. Oude zoutmijnen, die zijn overgebleven na het verdampen van de oer-zeeën. Himalayazout wordt op traditionele en ambachtelijke wijze gewonnen, wauw! Zelfs met de hand geselecteerd, gewassen en in de zon gedroogd. Dit gebeurt overigens op geheel verantwoorde wijze dus zonder de natuur schade aan te brengen. Wel op het certificaat zegel letten. Alleen hiervoor zou je het aanschaffen niet?

Himalayazout is dus hoogwaardig en verfijnd, duurzaam in gebruik en gegarandeerd natuurzuiver.  Himalaya kristalzout is  volledig zuiver, bevat geen verontreinigende stoffen en heeft vele mineralen en sporenelementen. Himalayazout bevat eigenlijk alle van de 84 elementen die ook in het lichaam worden gevonden. Maar wat zijn nou de (gezondheids) voordelen van Himalaya zout? Welnu..

Het zou helpen bij het reguleren van de hoeveelheid water in ons lichaam. Ook zou het zorgen voor een gezonde PH – balans in de cellen en dan met name in de hersencellen. Ook zou het helpen om de tekenen van veroudering tegen te gaan (ja ja..) Denk ook aan energieleverancier, gezonde luchtwegen, spierkrampen, botsterkte, goede nachtrust EN ondersteuning van libido;)

Zo, genoeg vermeld over Himalaya zout! Bron: Spiruella

Wil je na het lezen van dit artikel Himalaya zout bestellen, dat kan op www.spiruella.nl. Woon je in Amsterdam, dan zou ik zeker eens een bezoekje brengen aan de zoutkamer Salsamentum.

Wij sluiten af: Markus 9:50, Het zout is goed; maar indien het zout onzout wordt, waarmede zult gij dat smakelijk maken? Hebt zout in uzelven, en houdt vrede onder elkander. Bron: Salsamentum

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: