“Vegan Raw Amandel Shake”

3 Jul

Bij deze luidt ik de “Milkshake tijd” in! Het wordt steeds warmer en dan verlangt ons lichaam naar een verkoelend drankje. Dus we gaan het in deze blog eens hebben over de milkshake. Maar wel even voor de duidelijkheid, ik heb het nu uiteraard niet over een milkshake van bijvoorbeeld Mac Donalds. Nee, wij geven in deze blog uiteraard een super gezonde milkshake recept weg.

Deze is namelijk vegan, gluten vrij, graan vrij en suikervrij…dus een verantwoorde milkshake en niet minder lekker dan een ongezonde! 

We gebruiken als basis ongezoete Amandelmelk. Amandelmelk is namelijk een fantastisch alternatief voor koeienmelk. Dus voor mensen met een lactose intolerantie en dus geen melkproducten kunnen verdragen is dit een zeer goed alternatief. Gelukkig zie je het steeds vaker en ook door supermarkten wordt hier goed op ingespeeld.

Amandelmelk bevat heel simpel gezegd amandel. Dus een melkvervanger op plantaardige basis. Veel gebruikt door veganisten.

Dit was in het kort Amandelmelk maar is het ook gezond voor ons?  Dat wordt een volmondige JA want er zitten veel vitaminen en mineralen zoals vit. B1, B2, B6 en E in. Maar ook mineralen ijzer, calcium, kalium, fosfor, magnesium, zink, koper, chroom, mangaan en selenium. En om nog even verder te gaan, ze zitten boordevol juiste vetten en veel proteïne. Dus om deze goede eigenschappen zou ik al bijna denken, we gaan allemaal aan de amandelmelk. 

Voldoende over Amandelmelk, let’s make the healthiest milkshake in this planet;). Nog even een kanttekening: als je een notenallergie hebt dan zou ik amandelmelk absoluut afraden.

Hier gaan we:

Wat hebben we nodig:

3 kopjes ongezoete amandelmelk

1 ½ theelepel vanille extract

Stevia of honing 

Ja, tuurlijk kunnen we hem nog gezonder maken maar laten we beginnen met de basis. 

Oke, we nemen 1 ½ kopje amadelmelk, een paar drupjes vanille extract en een lepel honing. Even goed mengen met elkaar en doe vervolgens in een bakje en de vriezer in.

Vries vervolgens in. 

Vervolgens in bevroren toestand in een blender tezamen met nog 1 ½ kopje koude amandelmelk en nu alles mixen in een blender. Je zou nog wat amandelmelk toe kunnen voegen als je hem te dik vindt of nog wat stevia of honing toevoegen als deze niet zoet genoeg is.

Wil je varieren met je milkshake dan kan dit natuurlijk, denk aan de toevoeging van cacao, andere noten, avocado met mango (superlekkere combi) en zou eigenlijk standaard altijd wat kaneel over je shake strooien.

Heerlijk op een warme dag en bovendien een zeer verantwoorde milkshake! Enjoy!!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: