Drink jezelf mooi!

20 Jun

We weten allemaal dat schoonheid van binnenuit komt toch? Dus we weten ook eigenlijk wat we moeten doen om onze huid mooi en gezond te houden. Juist, gezond eten en in ons geval gezond drinken. 

We gaan eens wat fruitsoorten en groenten behandelen waar je dit mee voor elkaar krijgt. Want het is vrij simpel, en we willen toch allemaal hetzelfde, er goed uit blijven zien. Na wat fruitsoorten (en groenten niet te vergeten), gaan we er vervolgens een shake van maken, we noemen haar gewoon “Beauty Shake” . Absoluut geen straf want ze is ook nog eens superlekker.  

Als eerste en de meest effectieve, granaatappels! Deze mooie rode besjes zorgen ervoor dat je heel veel voedingsstoffen tegelijkertijd binnen krijgt. Ze bevatten namelijk een zeer krachtige anti-oxidant en deze stimuleren de aanmaak van collageen. Ze zorgen ook nog eens voor een frisse huid en het zou cellulitis verminderen. Maar hoe maak je er nou sap van? Simpel, snij de granaatappel door midden en draai de stukjes om zodat de rode pitjes eruit vallen. Zorg ervoor dat de gele vliesjes hier niet bij zitten (zijn namelijk bitter). Vervolgens zeef je het sap. En klaar,  je hebt granaatappelsap. Voor ons sapje heb je ca. 3 granaatappels nodig als basis voor de shake. Vind je dit nogal een gedoe, je kunt ook kant en klaar granaatappelsap kopen in reformwinkels maar wij gaan nou eenmaal voor vers. 

Ook blauwe bessen bevatten een sterk anti-oxidant en ze helpen mee om celbeschadigingen  te voorkomen en zorgen er ook nog eens voor dat er minder rimpelvorming ontstaat. We nemen dus ook een handjevol blauwe bessen, voeg dit bij het sap van de granaatappel.

En tot slot wat groene groenten want die zijn zo rijk aan vitamines en mineralen, ze bevatten ook een soort van natuurlijke anti-biotica die onze huid beschermt tegen bacteriën en schimmels. Groene groenten (vul zelf de groente maar in die groen zijn) bevatten ook beta-caroteen en luteine die er weer voor zorgen dat onze huid glad en elastisch blijft. Neem wat je lekker vindt als een na laatste ingrediënt voor onze Beauty shake! Wij nemen voor nu even  spinazie. 

Als laatste ingrediënt welke ook weer goed voor onze huid is: yoghurt. Yoghurt bevat veel calcium maar ook goede bacteriën die onze darmflora helemaal in orde houden. Ze bevorderen ook onze darmwerking. Als je nog een stapje verder wil gaan met gezonde yoghurt dan zou ik voor een yoghurt kiezen waar probiotica aan is toegevoegd.  Deze helpen ook nog eens mee om ons immuunsysteem te versterken. We weten dat een goede darmflora onze  huid verbeterd? Schadelijke bacteriën krijgen hierdoor dus minder kans zich op onze huid te gaan nestelen. 

Dus alles op een rijtje, we nemen:

Granaatappelsap van drie granaatappels

Blauwe bessen (handjevol)

Spinazie (handjevol)

Magere yoghurt (een grote beker) 

Als optie: een schep Chia zaden (al de dingen we doen om mooi te blijven)

Voeg in deze volgorde in blender, even mixen..zo’n 2 minuten omdat er ook spinazie in verwerkt zit en klaar. Het is niet echt een sapje, het is meer een shake maar neem deze eens als ontbijt. 

Vind je hem te dik, dan voeg je gewoon wat water toe. Je huid zal je enorm dankbaar zijn;)

Proost, op een gezonde en mooie huid!

Advertenties

3 Reacties to “Drink jezelf mooi!”

  1. Jasmine juni 20, 2012 bij 11:52 #

    leuke en gezonde tip!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: