Powerrrrr ..Veggie drinks!

8 jun

We gaan het hebben over …groentesapjes! Misschien moet je er niet aan denken ” kan me het ergens wel voorstellen”  maar misschien moet je er toch maar aan want ze zijn echt zo gezond voor ons! Ik ga de drie gezondste groentesappen verklappen aan je. Te beginnen met …wortelen…(ja, deze zit ook toevallig in ons nieuw ZOMERsapje) 

Wortelsap is zooooo gezond want ze zitten o.a. boordevol bètacaroteen welke wordt opgezet door ons lichaam in vitamine A. Deze vitaminen hebben we weer nodig voor de opbouw en het gezond houden van o.a. huid. Boordevol vitamine C, calcium, ijzer maar ook B1 en B2. Wortelsap is zelfs een hele goede aanvulling op je dagelijkse voeding. Verder staat bètacaroteen bekend om zijn bindende werking met vrije radicalen. We weten natuurlijk ook dat bètacaroteen onze huid beschermt tegen uv-straling en laat je ook nog eens sneller bruin worden. De oogjes, dat weten we nu wel. Als tip, als je veel tv kijkt of achter je computerscherm zit dan heb je een grotere behoefte aan beta-caroteen. Let wel, bètacaroteen beschermt niet tegen straling, daar hebben we andere middelen voor. Vind je het wortelsapje toch wat te heftig en je bent toch met je sapcentrifuge bezig, neem dan een stukje gember en wat appels mee, Hemels!

Genoeg over de worteltjes, het volgende sapje is…broccolisap! Ja sorry mensen maar ja, dit behoort tot een van de gezondste sappen. Broccoli zit namelijk boordevol vitaminen en mineralen en dit helpt o.a. om onze hersencellen gezond te houden.

Broccoli bevat vitamines A, C, B1, B2 en B6, ook mineralen, natrium, kalium, calcium, fosfor, magnesium, koper, zink en ijzer. Je hebt uiteraard wel een sapcentrifuge nodig. Vind je het echt niet lekker, dan kun je er natuurlijk wat sinaasappelsap bij doen of een appel, lekkere combinatie. Het is zelfs zo dat als je vitamine C van bijvoorbeeld fruit er doorheen doet, dat het schadelijke nitriet in de groenten opgeheven wordt. Wil je het echt alleen bij groente houden, doe er dan een kleine hoeveelheid ascorbinezuur bij. (dit is vit, C in poedervorm en deze kun je o.a. kopen bij de natuurwinkels) Wel aan te raden bij het drinken van een broccoli sapje. als laatste toevoeging op dit verhaal, want ik hoor je bijna al denken is…komt er überhaupt wel genoeg sap uit een broccoli en hoe ga je te werk?

Broccoli kan rauw in de sapcentrifuge maar aan te raden is om het toch even voor te koken of te stomen, uiteraard wel even koud laten worden. Door deze verhitting worden namelijk de bacteriën gedood. Gebruik ook de stronk van de broccoli want deze zit juist vol gezonde voedingsstoffen.  Nog een laatste weetje over broccolisap: de schadelijke uv – straling van de zon wordt geremd door broccoli. Waarschijnlijk komt dit door de stof sulforafaan. Dus neem het vooral ook lekker in de zomer.  Maar uiteraard wel smeren!!

Als laatste van de drie gezondste groentesappen is Bietensap. Ja ja… het is even wennen qua smaak maar ach dat vergeet je toch snel weer als je eenmaal weet dat het een echte POWER VEGGIE DRINK is? Hij wordt niet voor niets de legale doping genoemd. Bietensap zorgt er namelijk voor dat je zuurstofopname in je cellen verbeterd. Ook goed voor sporters want het verhoogd je uithoudingsvermogen en dus ook je prestaties. Het zou ook helpen om na ziektes bacteriën kwijt te raken. Afvalstoffen zouden je lichaam sneller verlaten.  Dus hoe dan ook, gezond! Vind je het wederom te heftig, dan kun je het sap eventueel mengen met banaan en sinaasappel, drink een stuk aangenamer;) 

Bereiding? Hetzelfde als bij de broccoli, dus je hebt wel een sapcentrifuge nodig (of blender kan ook met dit sapje maar dan wel even zeven) Ach en eigenlijk kan een sapcentrifuge ook niet meer ontbreken in je keuken toch? Dit is uiteraard mijn persoonlijke mening. Ik zeg in ieder geval: aan de groentesapjes!

Proost, op je gezondheid!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: