Gezonde Margarita…

24 mei

Omdat het prachtig weer is, geef ik eens een recept weg van een van mijn favoriete dorstlessers.  Je ziet dit drankje veel in het buitenland, o.a. in Thailand en gezien de tropische temperaturen, lijkt het me nu wel toepasselijk. 

Hier gaan we:

We persen 2 limoenen uit. Neem nou niet de groenste maar de meest gelige limoenen. Die zijn namelijk wat minder zuur.

(we weten overigens wel dat limoenen rijk zijn aan vitamine C zijn en dat ze sappiger en lekkerder worden naar mate ze rijper worden, toch? )

We nemen zo”n 500ml. koud bronwater

Zeezout (een aanrader om echte goede zouten te kopen is Salsamentum. Prachtige culinaire zoutproducten in Amsterdam. Gebruik geen zout waar jodium in zit…

IJsblokjes

Takjes munt. 

Oke, men neemt wat mooie hoge glazen (of een mooie kan, als je het vrolijk op tafel wil zetten). Verdeel de limoensap over twee glazen of in een mooie kan. Vervolgens doe je er wat ijsblokjes bij en vul je hem af met koud bronwater. In het buitenland doet men er suiker in of een snufje zout. Ik ben niet van de extra toevoegingen als dat van suiker maar als je van iets zoets houd, kun je natuurlijk ook wat honing toevoegen. Snij vervolgens wat partjes van de limoen en eventueel ook toevoegen aan je dranke, je kan er ook je glas mee versieren. Een snufje zout er in en klaar. MAAR wat nog orgineler is en ook echt een aanrader. Maak de rand van het glas vochtig met limoensap en zet het glas ondersteboven in het bord waar je het zout op hebt gelegd. Draai het rond tot je een mooie bevroren zoutrand op de rand hebt. Niet teveel natuurlijk maar op deze manier heb je een soort van Margarita maar dan zonder alcohol.

Doe er als laatste een takje munt in welke je gebuikt als roerstaafje en als extra verfrissend effect. Ik weet zeker dat het een succes wordt. PROOST!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: