Fruity Popsicle

12 Mei

Ik ga deze blog eens een zonnig tintje geven, al is de zomer nog ver te zoeken, ga ik vandaag eens een recept weggeven voor wel hele gezonde en bovendien verkoelend fruit ijsje oftewel een fruity Popsicle.   

Hier gaan we:

We nemen een appel, aan jou de keuze wat voor appel je neemt. Verder hebben we nodig zo’n 3 dl. appelsap. De voorkeur gaat uiteraard uit naar zelf geperst sap maar mocht je dit teveel gedoe vinden, dan zou ik voor de troebele biologische gaan, die zijn naast de verse, het lekkerst.

Verder hebben we nog 2 kiwi’s nodig die al lekker zacht zijn, zijn namelijk zoveel zoeter. Een handjevol frambozen (nog even wachten voor het seizoen) maar het kunnen net zo goed, aardbeien zijn of zwarte besjes (superfood) wat jij lekker vindt.

We gaan er geen suiker ingooien want daar ben ik geen voorstander van. Tuurlijk wordt ie er lekker zoet mee maar waarom zou je? Er zitten al genoeg natuurlijke suikers in fruit toch?

Oke, we beginnen met het schillen van de appel en het verwijderen van het klokhuis. Snijd hem daarna heel grof. Dit ga je blenderen samen met zo’n 1 dl. appelsap.  

N.B; je voor dit recept wel een ijsblokvorm nodig! Tegenwoordig zie je overal wel van die speciale ijsvormblokken liggen. De blokjes in de vorm moeten vrij groot zijn, zo groot wordt je ijsje namelijk straks. Verder is ook nodig een houten stokje welke je er op het laatst insteekt.

We gaan beginnen: de puree die we zojuist gemaakt hebben van de appel en sap, gaan we nu  overschenken in de blokjes, niet helemaal vol maar zo’n 3 kwart. 

Vervolgens schillen we de kiwi”s, en gaan we hem grof snijden. Meng dit met 2 dl. appelsap. Blenderen en vervolgens op het laagje wat je al hebt, zo’n derde van het blokje. Dan gooien we de frambozen met de overige appelsap in de blender en de puree die ontstaat daar maken we het mee af. Dus dat wordt het laatste laagje. Vervolgens mogen je ijsjes lekker lang de vriezer in. Wat mij betreft mogen ze er zelfs een nachtje blijven slapen… 

En klaar, best simpel niet? Nog wel even een tip!! Zal ze wel gelijk nuttigen want ze smelten best snel maar des te meer redenen om er meer te maken zodat je er lekker lang van kan genieten. En wat dit recept betreft, je kunt uiteraard ook je eigen creativiteit erin gooien, denk aan spannende combinaties met appel, komkommer en munt. Of met basilicum en mango. Of ga eens voor aardbeien en koriander, appel en lime mmm….En,. je  kunt bijvoorbeeld ook een schijfje kiwi, zo in je ijsje werken zonder te pureren, leuk en vrolijk gezicht. Erg origineel om je eigen ijsjes te maken, leuk voor op een feestje in je tuin of voor de allerkleinste onder ons. Succes gegarandeerd met deze zelfgemaakte Fruity Popsicle

Voor de liefhebbers van alcohol trouwens, een wel heel heel leuk idee, al zeg ik het zelf;) Maak je eigen Wodka en lime. De lime popsicle maak je gewoon zoals hierboven omschreven en vervolgens leg je het ijsje in je glas wodka en je hebt een wel hele originele wodka en lime;)

Enjoy!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: