Wat jij nog niet wist over tarwegras!

8 Mei

We gaan het eens hebben over tarwegras! Ja ja…er is al zoveel geschreven over tarwegras daar ben ik mij bewust van maar omdat wij binnenkort op Taste of Amsterdam staan met o.a. tarwegras, ga ik er toch een klein stukje aan wijden. 

De tarwegras shotjes kennen we nu wel toch?  ’s-Werelds meest geconcentreerde vloeibare voedingmiddel. Het sap zou zoveel verjonging – vruchtbaarheidsvitamine E bevatten, net zoveel als in spinazie en kropsla en zou bestaan uit 21% hoogwaardige eiwitten. Japanse onderzoeker Yoshide Hagiwara heeft wel tweehonderd planten onderzocht op hun gehalte aan vitamine, mineralen, proteïne en enzymen. Zijn collega van de universiteit van Tokio ging nog wat verder, hij isoleerde het enzym uit gerstegrassap. Hier zou het enzym inzitten welke o.a. ontstekingremmend zou werken. Maar ook het verouderingsproces zou vertragen en het zou de effecten van radioactieve straling verminderen. Mmm…interessant! 

Toch nog even in het kort; tarwegras is jonge tarwe. Voordat het uitgroeit tot het graan dat wij kennen, vormt het eerst een groene, sprieterige plant. De dieren zijn niet voor niets zo gek op gras, het is het basisvoedsel vol met belangrijke voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en antioxidanten. 

Tarwegrassap  is het vloeibare voedingsconcentraat dat rijk is aan chlorofyl, even ter vergelijking…een shot van 30ml. is even gezond als 1 kilo verse groente. Oke, dus de waarde van tarwegras ligt o.a. in het groene chlorofyl. De vezels van het tarwegras zijn voor ons mensen niet te verteren. Kauwen op tarwegras is eventueel een mogelijkheid maar aangezien ik mezelf dit niet zie doen…, wordt het uitpersen dus. De normale sapcentrifuges zijn geschikt voor het maken van o.a. sap van wortels en bieten maar helaas niet voor tarwegras. Dus hoe nu verder? Amerika (kan ook bijna niet anders…) heeft een manier gevonden d.m.v. draaiende apparaten die het sap intact laten, de slowjuicers! Een zeer goede aanwinst als je ook aan het tarwegras wil.  

Maar waarom zouden we tarwegras in ons dagelijkse voeding verwerken? Welnu, groentesappen zijn nou eenmaal zeer voedzaam en kan daarbij ook nog eventueel een eetmoment vervangen. Je zou je bijvoorbeeld al na 10 dagen fitter voelen, je slaapt beter, minder hoofdpijn en je stoelgang zal zich aanzienlijk verbeteren. Na langdurig gebruik zul je ontdekken dat het met enige beweging minder moeite kost om spiermassa te creëren en energie, die krijgt je er vanzelf mee. Genoeg redenen toch?  

Tarwegrassap heeft een frisse, zoetige smaak. Het wordt wel vergeleken met de smaak van zoethoutwortel. Zeker niet alle gebruikers vinden het meteen lekker, maar dat het supergezond is proeft iedereen. En de ervaring leert: wanneer je eenmaal aan je shot tarwegrassap gewend bent, wil je al snel niets anders meer.  

Wij zullen  binnenkort de tarwegras in een groentesapje gaan verwerken maar we zullen op Taste of Amsterdam, een demonstratie geven van het enige apparaat waarmee je tarwegrassap kunt verkrijgen. Als verrassing doen we er een toevoeging bij. Ik kan alvast verklappen dat de smaak bijna iedereen zal aanspreken. Ik zelf vind de smaak ook niet echt heel lekker en  associeer het met een soort van dropsmaak. Maar ja..het feit dat je proeft dat het gezond is, maakt wel weer een hoop goed is mijn persoonlijke mening dan….  

Bron: slowjuicers.nl / tarwegraskoning

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: