Verantwoord afvallen…

4 mei

Ik kreeg laatst een vraag van een lezer over het recept naar aanleiding van het artikel over Yolanda Foster Hadid en hoe het nou zit met de overige maaltijden gedurende de dag, naast de shakes van Yolanda (met o.a. Chia en Hemp). Want wat is nou een goede aanvulling, aangezien dit een goede vraag is, gaan we het er gewoon eens over hebben…

Dus hier gaan we!

We gaan het nog eens hebben over proteine oftewel eiwitshakes. Want we weten dat eiwitshakes o.a. de vetverbranding stimuleren. We weten ook dat een Whey-Shake een optimale combinatie van Whey eiwit Isolaat bevatten. Deze eiwitten zijn van hoog niveau omdat ze volledig bio-actief zijn. Dat betekent eigenlijk dat ze maximaal werkzaam zijn en

de vetverbranding goed stimuleren gedurende de dag. Daarnaast vult de shake als een echte maaltijd en is er geen sprake van een honger gevoel. Dus men kan gerust een eiwit shake in je voedingspatroon verwerken.   

Ik ga het in deze blog NIET hebben over een eiwitdieet, persoonlijk ben ik daar geen voorstander van. Ik geef een advies weg voor als men juist op gewicht wil blijven of dat je er een paar kilo’s af wil krijgen. Als dit het geval is zou ik zeker een eiwittenshake als ontbijt op het menu te zetten. Bovendien is het vrij simpel om klaar te maken. Je zou eventueel ook je lunch kunnen vervangen voor een eiwitshake.

Als je wat vergevorderd bent, kun je de shake als ontbijt en als lunch kunnen gebruiken. Dit zou ik je echter niet aanraden als je hier niet bekend mee bent want het is in het begin best zwaar en intensief. Voorkom juist het jo jo effect en probeer het rustig op te bouwen. Werkt veel beter.  

Oke als je dus besluit om aan de eiwitshakes te gaan, denk dan ook aan het volgende voedsel als aanvulling welke je lichaam naast de shakes echt wel nodig heeft. Denk hierbij o.a. aan volkoren brood, magere yoghurt, visolie capsules, 1 stuk fruit, ca. 150 gr. vlees of vis (voorkeur gaat uit  naar vis) Dus zorg dat je dit hoe dan ook gedurende de dag binnen krijgt. Dit op basis van een eiwitshake in de ochtend en- of tijdens de lunch. Wat je verder nog onbeperkt mag eten zijn allerlei soorten sla (als je een dressing wil, dan neem je wat olie azijn of wat kruiden). Andijvie, augurken, asperges maar ook bloemkool, brocolli,champions, kool, Courgette, komkommer, paprika, rijdijsjes, selderij, bonen, spinazie, zuurkool.

Dus maak hier in ieder geval een gezonde maaltijd van voor de avond. Wat je niet teveel moet eten zijn: erwten, mais, olijven (oeff…en ik dacht nog wel dat dit een gezond tussendoortje was). pijnboompitjes, rode bieten (getsie, die zit nou juist in het sapje OER), artisjokken, pastinaak, wortelen en aardappelen (koolhydraten) . Denk ook aan eiwitrijke noten, want hier zitten ook de benodigde voedingstoffen in welke je nodig hebt. 

Ga je toch alleen voor een eiwitshake in de ochtend, eet dan als lunch bijvoorbeeld bruin volkoren brood of ander brood. Er zijn namelijk zoveel lekkere en gezonde te krijgen, ga eens naar de bakker i.p.v. het brood in de supermarkt. Als beleg zou je kunnen denken aan: Magere Kipfilet, Rosbief, rookvlees, achterham, kiprollade, kalkoenham etc. Heb je liever zuivel op je brood, denk dan aan hüttenkäse en maak hem extra gezond met komkommer en tomaat. Ja, het klinkt misschien wat standaard maar zo hoort het toch echt:) 

Ik ben geen dieet specialist, laat dat voorop staan! Dit is alleen een advies welke ik zelf heb toegepast. Omdat ik mij verdiept hebt in de eiwitshakes en ik het verzoek kreeg van een enthousiaste lezer, heb ik besloten om eens een advies te geven puur als aanvulling op de eiwitshakes.

Het is ook vaak een kwestie van logisch nadenken en meestal weet je zelf wel wat wel en wat niet. Het is even je eetpatroon aanpassen en opletten wat je naar binnen werkt. Bovenstaand advies is alleen ter aanvulling van de shakes en om wat kilo’s kwijt te raken, dit is geen crash dieet en werkt ook niet. (het bekende jo jo effect). Je kunt als extra voedingssupplement een vitamine pil erbij slikken en probeer je shake zo gezond mogelijk te maken. Ik ben geen voorstander van smaakjes whey, helaas smaakt een goede whey protiene niet echt lekker, dus wees creatief hiermee en verzin zelf een lekker smaakje. Wat fruit er door, wat sap etc.

Verde is het uiteraard belangrijk om veel te drinken, ook op die manier kun je het hongergevoel wat terug dringen, beweeg naast dit advies voldoende. Heel belangrijk en laat de tussendoortjes gewoon echt eens staan. Denk aan de zomer. Varieer in bovenstaande adviezen en zorg dat je alles binnen  krijgt op op een verantwoorde eerlijke en gezonde manier. Best simpel niet?!  

Succes ermee!

Plaats een reactie