Red Hot Chili Peppers…

21 apr

Deze blog gaat over ons sapje STOER! Ik kreeg laatst een bestelling door voor dit sapje en moet bekennen dat het alweer een tijdje geleden is dat deze besteld werd. Ligt het aan de naam? Of  “durf”” men simpelweg niet? Ja, ik moet bekennend dat de ingrediëntenlijst wat bijzonder is.

Dus geen idee wat de oorzaak is maar ik ga hem gewoon eens onder de aandacht brengen in deze blog! Want hij is nou eenmaal bijzonder verrassend en geef je ook nog eens een leuke tip!

Oke, waar bestaat STOER uit?

Allereerst is de basis dagvers geperste sinaasappelsap, altijd gezond en lekker en boordevol vitamine C, dat weten we nu wel. Maar nu het volgende ingrediënt, tomaten. Waarom tomaten want daar moet je ook maar van houden in een sapje?!

Tomaten zijn niet alleen heel gezond maar ook lekker fris! Ze bevatten o.a. lypoceen en dit is simpel gezegd een natuurlijk pigment, daarom zijn tomaten rood! Dit wordt tijdens het rijpingsproces in de tomaten gevormd. Hoe meer lypoceen des te roder de tomaat. Deze stof behoort tot de groep van de carotenoïden en deze groep staat weer bekend als krachtig antioxidant.

Nog een bijzonder ingrediënt welke in het sapje zit is een rood pepertje! Nou zul je denken, een rood pepertje in een sapje? Waarom??

Welnu…rode pepers bevatten veel antioxidanten die o.a. beschermen tegen hart- en vaatziekten en voortijdige veroudering. En..wat veel mensen wellicht niet weten is dat de stof capsaïcine in een peper (die zorgt voor het spicy effect) er voor zorgen dat de hersenen worden aangezet tot het aanmaken van endorfine. (een soort natuurlijke pijnstiller) En dit geeft ons weer een prettig gevoel. Nog een bijkomend voordeel van peper zijn dat ze de vetverbranding stimuleren (en daarmee de stofwisseling). Dus een natuurlijke vetverbrander! Er wordt zelfs gesuggereerd dat het zou kunnen helpen in de strijd tegen obesitas vanwege het eetlustremmende effect.

En nog even leuk om te vermelden, de meeste mensen denken dat het een groente is maar het is een fruit dat geproduceerd wordt door de peperplant.

Een tip echter is wel als je niet echt van spicy houdt dat je de zaadjes verwijderd, dit doen wij dan ook voordat we de peper gaan mixen met de overige ingredienten. Het sapje is zo gemaakt dat men wel een soort van tinteling voelt maar dat deze niet overheerst in het sapje. Dat is nou net de kunst zullen we maar zeggen.

Als je op zoek bent naar kwalitatieve pepertjes zou ik eens een kijkje nemen op de site van  http://www.westlandpeppers.com. 

Ook een limoentje behoort tot de ingredientenlijst, lekker zurig en als perfecte smaaksensatie op de overige ingredienten. Ten slotte doen wij er nog bleekselderij door heen. Lees in onze vorige blog waarom? Bleekselderij is zeer veelzijdig, heeft een aparte smaak en bovendien is hij nog sexy ook.

Al deze ingredienten zitten in ons sapje STOER…vandaar dat we hem deze toepasselijke naam hebben gegeven. Durf jij?

Voor de liefhebbers van een “extra toevoeging” , dit is de basis van een Bloody Mary! Wij zijn hier geen voorstander omdat wij ons richten op gezondheid en smaak maar toegegeven het is wel een origineel idee.

www.sapas.net

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: