“Komkommer is een vrouw’s beste vriend”

16 Apr

Vandaag gaan we het eens hebben over de komkommer! Waarom, omdat deze verwerkt zit in ons allernieuwste sapje! Als je trouwens naar onze Facebookpagina gaat, kun je hem winnen! :)

https://www.facebook.com/pages/SAPAS-Sappenontwerpers/176308565713336

Het nieuwe sapje zit o.a. boordevol komkommer! Waarom? Omdat het niet alleen lekker fris is maar ook zeker wel gezond is! De meningen zijn hier echter over verdeeld maar toch is het een perfecte bron van potassium, vitamine C en folium zuur (Let op; maar alleen als deze ongeschild is).

Men zegt ook wel eens dat de komkommer de beste vriend is van een vrouw! Even voor de duidelijkheid, dat als de vrouw op dieet is dan he:) Het is namelijk een perfect tussendoortje doordat er veel water in zit, weinig calorieën en weinig vet in zit! Ook zit het schilletje boordevol vezels. Verder verteert komkommer niet al te snel en je krijgt daardoor minder snel een hongergevoel. Ook best handig! Daarom doen wij hem met schil en al in het sapje! Wij vinden echter dat het nog wel wat aangevuld kan worden met een andere gezonde groente. (daar meer over in onze volgende blog)

Omdat we juist de schil dus willen gebruiken, zullen wij in dit sapje voor biologische komkommers kiezen. Omdat er op de normale komkommer een waslaagje is aangebracht, dit puur om ze te beschermen tijdens het transport maar die wij niet in ons gezond sapje willen. Ook kiezen wij voor de komkommers met een mooie kleur want hoe groener, gaver de schil en hoe steviger de uiteinde, hoe verser de komkommer is! Dat je het maar weet.

Komkommer is dus ook een goede hulp bij afvallen en handig als tussendoortje, het is echter geen hoofdmaaltijd! Een sapje met komkommer is op warme dagen echt een aanrader vanwege het extra vocht welke je binnen krijgt! Dus hier is over nagedacht:)

Tot zo ver…de komkommer!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: