Superfood Raw Noten shake

5 Apr
Zoals beloofd gaan we een recept weggeven met hierin noten! Je denkt nu misschien een notenshake?? Eiwitrijk, gezond en echt heel erg lekker!!
We gaan een dadel noten shake maken
Hier gaan we!!! We nemen 2 kopjes verse pecannoten en die laten we eerst weken voor ca. 4 uur. Spoel ze daarna af, en zet ze nog eens 4 uur onder water en wederom afspoelen.
(misschien kun je dit het beste een dag van te voren doen)
Vervolgens doe je ze in een blender.
Daar voegen we bij;
8 dadels (zonder pit uiteraard)
3 eetlepels Agavesiroop
kaneel (we weten nog dat kaneel echt supergezond is toch?), bepaal zelf hoeveel je lekker vindt in een sapje.
2 vanille bonen (optioneel)
10 Macademiabonen (dit maakt je smaak heerlijk romig)
1 liter ijskoud water
Blender dit allemaal samen tot alles romig en fijngemalen is en het is net of er een engeltje over….:)
Zeker de moeite waard om eens te proberen.
Je kunt uiteraard experimenteren met dit recept. Het is niet voor niets dat al deze ingredienten tot het principe “raw super foods” behoren). Je zou er eventueel nog wat fruit doorheen kunnen doen of met andere nootjes kunnen experimenten. Wat jij lekker vindt! :)
Maar eigenlijk is deze eiwitrijke noten shake al perfect!
Nog even een kleine toelichting wat Agavesiroop is:
  • Agave komt voornamelijk voor in Mexico, een soort cactusachtige plant, er zijn vele soorten De Agave groeit heel langzaam en bloeien pas na jaren. De plant is multifunctioneel men maakt er tequila van en van de nectar (uit de bloemen als deze bloeien) maakt men de gekende “agavesiroop” of “agavenectar” Agavesiroop is 30% zoeter dan suiker. Agave is gunstig voor je bloedsuikerspiegel door de energie die maar matiger vrijkomt in het lichaam en daarmee je suikerspiegel niet gaat pieken. 
  • In tegendeel tot suiker die wordt stukken sneller opgenomen door het lichaam en wil zeggen dat de honger vlugger terug toeslaat wat meestal voor problemen zorgt bij mensen met een suiker verslaving en/of overgewicht. Het verschil tussen agavesiroop en suiker is omdat suiker moleculair anders is opgebouwd dan agavesiroop.  Suiker bestaat hoofdzakelijk uit sucrose die voor 50% bestaat uit fructose (afkomstig van de suikerbiet) en de andere 50% glucose.  Agavesiroop bestaat voor ongeveer 85-90% uit fructose (suiker uit vruchten) en voor de overige 10-15% uit glucose.  Glucose heeft een negatieve invloed op de bloedsuikerspiegel (met name de pieken van suiker).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: