Food Film Festival 2012

19 mrt

Even tussendoor onze bevindingen over het Food Film Festival van afgelopen weekend, 17 en 18 maart! Dit was de eerste keer dat wij aanwezig waren met onze sappen en ik moet zeggen (ondanks het slechte weer van zondag met veel regen en wind) dat het goed is bevallen.

Dus hierbij een kort verslag over bijzondere producten op de ambachtelijke markt van het Food Film Festival. Het eerste wat mij echt opviel is dat er veel leuke mensen op af kwamen met affiniteit voor mooie producten maar ook die geïnteresseerd waren in het verhaal achter de verschillende ondernemingen. Omdat het niet te massaal was, was er ook tijd om eens uitgebreid te vertellen over je bedrijf. Wat het voor ons alleen maar leuker maakte. Het allerbelangrijkste uitgangspunt voor de FFF was dat alles zelfgemaakt is, natuurlijke producten en alles vers!

Zo hebben wij een kraam gedeeld met het bedrijf Lindenhoff die aanwezig waren ter promotie van hun bedrijf in o.a. verse groenten en fruit (binnenkort maar eens een bezoekje brengen:) maar ook prachtige producten uit Italië. Men kon naar hartenlust proeven van de heerlijke hammetjes, worsten, zelfgemaakt brood, kortom blij met mijn buren. Iets verderop was er o.a. vers brood te vinden en ook de aardbeienplantjes van Willem & Drees konden uiteraard niet ontbreken.

Youth Food Movement

Het Food Film Festival is een initiatief van de Youth Food Movement. De Youth Food Movement is een netwerk van studenten, jonge consumenten en jonge food professionals, zoals boeren, tuinders, koks, vissers en producenten die met elkaar veranderingen teweeg brengen op het gebied van voedselproductie en voedselconsumptie. YFM is onderdeel van het Slow Food Youth Network (SFYN) en de Nederlandse vereniging bestaat sinds juli 2009. De ideologie is gebaseerd op de principes van Slow Food (zie hieronder): jongeren zetten zich in voor meer good, clean en fair voedsel.

Ook De Wijnmeisjes iets verderop stonden er met heerlijke biologische wijnen en er werd dan ook wederom gretig gebruik gemaakt van de heerlijke wijnen. TOP! Niet te vergeten de overenthousiaste Oesterman met zijn prachtige verhalen over zoveel verschillende oesters. Allen even lekker maar net even anders. Wat cider in de schelp en jee, wat een traktatie.  Zilt & Zalig hebben prachtige verhalen maar ook prachtige oesters. We hebben een soort ruil-principe in gevoerd, sapje voor een oester! Top!

Maar ook heerlijke verrassende ijsjes, de hottie Sambal dame met haar overheerlijke en gevarieerde sambal producten, echt de moeite waard. Uiteraard waren de sappen ook goed vertegenwoordigd en wel door ons. Als enige sappen producenten vlogen de sappen de deur eh kraam uit. De eerste dag met wat zon, waren we helemaal uitverkocht. Vooral OER is toch wel elke keer favoriet. Verrassende en leuke reacties ontvangen kan ik melden, dat geeft toch weer hernieuwde energie.

Helaas was er voor mij weinig tijd om een film of workshop te bekijken, wat jammer is! Misschien de eerstvolgende keer toch meer hulptroepen inschakelen voor wat extra tijd. De enthousiaste reacties werken toch wel stimulerend moet ik zeggen. Maar goed, wij vonden het een zeer geslaagd evenement. Misschien de volgende keer toch wat later in het jaar plannen, zodat we kans op regen toch iets meer kunnen uitsluiten.  Zondag avond nog heerlijk nagegeten in het toprestaurant van Studio K onder het genot van wat Braziliaans lounge muziek. Jonge koks stelden bijzondere drie gangen menu’s samen. Meer haute-cuisine dan ooit maar ook heerlijk toegankelijk. Dus om een lang verhaal toch een beetje kort te maken, het was zeer zeker een daverend succes!

Complimenten voor de crew van het Food film Festival en tot volgend jaar!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: