Een chaos aan eiwitten…

9 Mrt

We gaan het in deze blog hebben over eiwit-shakes en hoe je deze zelf kunt maken. Gedoe? Welnee, het maken kost namelijk echt niet veel tijd en op deze manier beperk je onnodige toevoegingen en extra toegevoegde suikers. Dus we gaan hem zelf maken, stap voor stap naar de gezondste eiwitshake ever!! Ik bedenk me echter net, dat we het in 2-en gaan doen! Ik heb zoveel te vertellen  over alleen het eiwit al dat het anders wel een hele lange blog wordt. Na deze blog weet je in ieder geval welk eiwit je het beste kan nemen en waarom. In de volgende blog gaan we in 5 stappen de ultieme eiwitshake  bereiden. Super makkelijk en ik denk na deze kennis van eiwitten, je waarschijnlijk zit te popelen voor het recept hiervan:) 

Oke we gaan beginnen, waarom zouden we überhaupt aan de eiwit-shakes gaan? Nou het is een goede ondersteuning voor sporters, herstel en opbouw van spieren. Maar eiwit-shakes zijn ook voor degene die willen afvallen. Let hiermee echter op, het moet wel op een verantwoorde manier gebruikt worden.

Een goede dosering van de opname van eiwitten in het lichaam houdt de suikerniveaus in balans. Koolhydraten doen onze suikerniveaus schommelen. Als de suikerniveaus in balans blijven, komt men minder in de verleiding om ongezonde dingen te eten, heeft men meer energie en meer vet verlies. Het is uitermate geschikt in een dieet. Tijdens het afvallen is het de bedoeling om zoveel mogelijk vetweefsel te verliezen. Maar soms verlies je ook de nodige spiermassa. Dit komt omdat je niet voldoende eiwitten tot je neemt om je spiermassa te voeden. Spieren zijn de belangrijkste calorieën verbranders. Hoe  meer spiermassa je behoud, hoe makkelijker het zal worden om vet (blijvend) te verliezen

Het begint dus met het eiwit maar er zijn zoveel eiwitten op de markt, hoe weet je nou welke je moet hebben? Ik ga je een beetje op weg helpen. Niet ieder eiwit poeder is namelijk geschikt, laten we dit vooropstellen! Wij gaan in deze blog de whey eiwitten behandelen. Dit zijn namelijk de meeste geconcentreerde vorm. Eiwitten worden in onze maag en darmen afgebroken door hun aminozuur samenstelling is de opname van whey eiwitten tot wel 75 tot 85%

Maar wat zijn whey eiwitten eigenlijk precies? Whey is een restproduct wat overblijft na de productie van kaas. Voorheen werd whey als afval gezien en weggegooid. Na het nader onderzoeken van de eiwitstructuur werd ontdekt dat whey een hoogwaardige eiwitbron is met een hoge biologische waarde. De biologische waarde van een eiwit geeft aan hoe efficiënt het lichaam het eiwit kan gebruiken om weefsel op te bouwen.

Whey eiwitten zijn in een hogere zuiverheidsgraad verkrijgbaar maar ook in een mindere zuivere vorm dus let hier op! Want de mindere zuivere zijn stoffen aan toegevoegd die wel in het kopje eiwit gezet mogen worden maar die een lage biologische waarde hebben, dus heel simpel gezegd, ze zijn minder bruikbaar voor ons lichaam, best belangrijk dus! Dus zorg ervoor dat je als je een eiwitshake gaat maken, je de goede soort te pakken hebt. Lees het etiket goed als je er een koopt, de whey – eiwitten zijn in het algemeen duurder dus dat valt al op.

Belangrijk bij Whey-proteine is dat er geen kunstmatige zoetstoffen in zitten. Let hier goed op, de meeste Whey-proteines bevatten juist wel kunstmatige zoetsoffen. Whey Isolaat is het hoogst haalbare eiwit in de zuiverste vorm. Door het nemen van whey isolaat ben je er altijd zeker van dat je je lichaam alles geeft wat het nodig heeft. Whey isolate wordt sneller opgenomen door ons lichaam

Whey Isolaat, bevat het weinig tot geen vet, lactose en cholesterol. Whey (Isolaat) staat bekend als een van de meest waardevolle supplementen voor bodybuilders, sporters en mensen die dus af willen afvallen. probeer er altijd een te kiezen met een hoog eiwitpercentage. Met whey isolaat zit je altijd goed!

Ja, ook ik heb wel eens een half uur voor al die proteïne verpakkingen gestaan en uiteindelijk maar niets gekocht omdat ik gewoon niet wist welke wel en welke niet, dus ik hoop dat ik je een beetje op weg heb geholpen.

In onze volgende blog gaan we het hebben, hoe te gebruiken in shakes om af te vallen en de shakes voor de sporters.  Eerst een kwestie van de goede eiwitten in huis halen, dan kunnen we verder:) Suc6!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: