Sexy…Basilicum?

15 Feb

Bij het creëren van een nieuw sapje, bracht een vriendin mij op een idee voor een extra toevoeging……Basilicum! Mmm…niet gelijk geassocieerd met fruit sapjes maar ik ben toch aan het experimenteren geslagen en…wonderbaarlijk lekker! Maar behalve dat het best verrassend is in een sapje, is de werking op onze gezondheid van dit wonderplantje ook zeer zeker verrassend te noemen.

Om maar even een leuk feitje te noemen voor de heren onder ons, wisten jullie dat het een “mannenkruid” bij uitstek is? Jullie zouden je zorgen vergeten en er vrolijk van worden.  Hoe leuk:)

Basilicum geeft je dus zelfvertrouwen (niet alleen bij mannen in dit geval) en je krijgt er meer energie van. Het gaat immers bij (vertaling uit het Grieks) om een Koninklijke geur. Het werkt verfrissend op onze geest, scherpt de zintuigen en concentratie. Verder ontspant en kalmeert het bij stress. Als ik de spirituele kant op ga dan zou het je helpen om een evenwicht te vinden tussen gevoelens en gedachten. Om nog een klein beetje verder te gaan…het zou vrede in huis brengen en demonen en negatieve invloeden verjagen. Maar goed, het is maar hoe spiritueel je bent ingesteld natuurlijk.

Maar basilicum heeft ook een geneeskrachtige werking.

Het geeft o.a. verlichting bij verkoudheid, hoesten, astma, reumatiek, hoofdpijn, koorts etc. Ook voor sporters helpt het tegen vermoeide spieren, het geeft hernieuwde kracht en helpt bij spierblessures. Meng de basilicum met wat gember, rode bieten en je hebt echt een ultiem sportdrankje.

Tot slot wat ik nog met jullie wil delen (ik kan het niet laten:) is dat je met basilicum een echt “‘liefdesdrankje” kunt maken. Want basilicum werkt ook libido verhogend!

 

Uiteraard hierbij het recept: Meng 200gr. verse basilicum blaadjes in rode wijn en laat dit vervolgens 2 a 3 weken trekken. Daarna uiteraard wel goed zeven en ….jawel  daar heb je je afrodisiacum:). Jij nu ook zo benieuwd of het werkt…?  Test het eens uit zou ik zeggen.

Dat je basilicum ook heerlijk kunt verwerken in salades, uiteraard zelfgemaakte pizza’s, pesto  (veel gezonder ook dan uit een potje) en dat we er sapjes van kunnen maken, dat weten we nu wel toch?

Ik zeg allemaal aan de basilicum:)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: