Energierepen zijn eigenlijk snoeprepen!

1 Feb

We kennen het allemaal wel, even een energiereep tussendoor! Je weet wel die van de supermarkt.  Nou vraag ik mij echter af of deze wel inderdaad zo gezond zijn voor je als dat ze beweren op de verpakking?

Even energie opdoen door het eten van een energiereep? Klinkt perfect niet? Bij deze sorry “to bust your bubble” maar beter niet nemen. Want ze zitten helaas boordevol kunstmatige suikers en andere toevoegingen die wij helemaal niet nodig hebben. Door de toevoeging van al die extra suikers, worden we er zelfs dik van. Als er staat dat ze energie opleveren, betekend dit eigenlijk dat ze boordevol calorieën zitten, klinkt gelijk minder positief he? Kijk eens voor de gein op het etiket naar het aantal calorieën die er in zit

Heel wat van die zogenaamde energie- of voedingsrepen zijn eigenlijk gewoon snoeprepen die te veel suiker, vet of eiwitten bevatten.

Wij krijgen al meer dan genoeg calorieën binnen door onze dagelijkse voeding. Een energiereep die vol met koolhydraten zit, kan voor sporters wel weer nuttig zijn ter aanvulling. Maar in ons normale leven hebben we ze echt niet nodig. Wie sport om op gewicht te blijven, zou dus met energierepen het omgekeerde effect kunnen hebben. Wat we dus niet willen.

Maar zijn ze allemaal slecht voor ons? Neem de volgende tips eens mee als je er toch een gaat kopen en deze blog weer snel vergeet.

Lees zorgvuldig het etiket. Echte krachtrepen moeten samengestelde en veel koolhydraten bevatten en zo weinig mogelijk eiwitten, vetten, vezels en uiteraard suikers. Deze vertragen dus het absorptieproces van koolhydraten.

Tips voor een goede energiereep:

  • 50 gr. koolhydraten op 100 gr.
  • Vetgehalte moet minder dan 3 gr. bevatten.
  • Neem geen repen van meer dan 15 gr. vet.
  • Niet meer dan 5 gr. vezels.
  • Staat er op de reep een toevoeging van extra vitamines en mineralen, gewoon negeren.

Verder mag hij niet te droog zijn en moet de verpakking makkelijk te openen zijn en tot slot hij mag niet plakkerig zijn of teveel kruimelen. Wil je trouwens echt een goede tip voor de beste energiereep? Ik geef in mijn volgende blog HET  recept weg voor de perfecte energiereep. Hou ons dus in de gaten:)

Ik moet bekennen dat ik er deze week nog ingetrapt ben…en ja, deze was behoorlijk plakkerig en kreeg de verpakking ook al niet open:)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: