Lust & Liefde….

27 Jan

In het kader van Valentijnsdag, 14 februari staat mijn blog deze keer in het teken van liefde, lust, fruit en groenten.

We beginnen even met wat geschiedenis. Wat dacht je bijvoorbeeld van Adam en Eva? Pure verleiding door een…appel! De  meesters uit de 17e eeuw hebben altijd schalen met groente en fruit op de stillevens staan, dit is niet voor niets mensen. Vooral de asperges perziken en frambozen staan voor liefde en lust.  Ook Afrodite, de godin van de liefde wordt geregeld afgebeeld met citrusvruchten. De oorsprong van het woord komt eigenlijk van Aphrodite oftewel de Griekse godin van het lichamelijke genot!

Als we het hebben over lust dan gaat het eigenlijk om een chemisch proces. Vitaminen A, vitamine D, vitamine E, vitamine K, vitaminen van het B-complex, de mineralen fosfor, calcium, jodium, zink en ijzer en bepaalde alkaloïden hebben door hun specifieke samenstelling een invloed op ons libido en dus onze liefdesgevoelens.

Oke nu dit gezegd te hebben gaan we even wat groente en fruit behandelen:

In (krop) sla (zit al in ons sapje TWIST) zit al een vrij hoge doses van alle stimulerende vitamines en mineralen die we zo net noemden. Het zit hem hierin voornamelijk in de nerven van de sla. Ook in bleekselderij zou een bepaald stofje zitten die de aderen verwijden waardoor de bloeddoorstroming wordt gestimuleerd. Ook zou het de spermavorming bevorderen. De fransen hebben hier zelfs een leuk spreekwoord voor bedacht; “’Si la femme savait que le céleri vaut à l’homme, elle en irait chercher jusqu’à Rome”. In het Nederlands gezegd: als de vrouw zich er van bewust was, wat bleekselderij met een man doet, zou ze die zelfs tot in Rome gaan zoeken.

Bij asperges en komkommers denken we al gauw aan de vorm die misschien stimulerend zouden kunnen werken maar asperges bevatten ook weer veel fosfor. Dit is een mineraal welke een grote rol speelt in lustopwekkende voeding. Asperges zijn ook rijk aan vitamine E en stimuleren de productie van hormonen, die nodig zijn voor actieve seks. Om even op de vormen door te gaan…de vergeten groente pastinaak! Deze bevat een hoge dosis provitamine A en daar gaan we weer…fosfor. In de oudheid gaven de Grieken aan beide groenten de naam ‘philtron’ wegens het gebruik ervan in liefdesdrankjes.  Als laatste in de categorie groenten zijn de doperwtjes, ze zouden HET  seksbommetje zijn bij uitstek! Rijk aan wederom provitamine A en vitamine K en jawel een hoog fosforgehalte:)Tot dusver de groente maar we gaan nog even door op fruit want de frambozen bijvoorbeeld staat al heel lang bekend als een liefdesvrucht. Dit zou er mee te maken kunnen hebben vanwege hun mooie roze kleur.  En je weet waarom je een frambozenstruikje aan de deur moet hangen, toch?

Ook zou avocado het seksplezier bevorderen (ons avocado sapje heet niet voor niets ZIN:). De banaan is vooral goed voor de heren, ze zitten vol met enzymen die heel goed zijn voor hun libido en…ze geven veel energie:). Tot slot…de vijgen. Zij verhogen het libido en het seksuele uithoudingsvermogen. Dit heeft weer alles te maken met aminozuren voor de aanmaak van dopamine.

Als je trouwens naar onze facebookpagina gaat, kun je hier een leuke actie op terug vinden. Creëer je eigen Valentijnssapje! Het meest creatief en smaakprikkelend sapje zal ik speciaal voor jou bereiden en daar kun je 14 februari van gaan genieten. Inzendingen kunnen tot 10 februari! Like de pagina en je krijgt nog een uitnodiging om mee te doen!

https://www.facebook.com/pages/SAPAS-Sappenontwerpers/176308565713336

Advertenties

2 Reacties to “Lust & Liefde….”

  1. Ronald januari 28, 2012 bij 14:51 #

    Nu snap ik pas waarom ik mij zo “apart” voel na mijn bordje doperwten :) Interessant verhaal dit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: