Vrolijke & veelzijdige mandarijnen

25 Jan

We gooien er eens een luchtige blog uit over mandarijnen want wist jij bijvoorbeeld dat 2 mandarijnen tellen voor 1 stuk fruit per dag? Of als je de pitjes in de mandarijnen super irritant vind dat je moet gaan voor de Clementina?

De mediterrane mandarijn, de zogeheten Satsuma en de kingmandarijn zijn beide lekker zoet en het schilletje zit er tamelijk los omheen. Kinderen zijn dol op deze mandarijn. Misschien handig om te weten:)

Maar we gaan even verder over de mandarijnen want wist jij dat mandarijnen ook een rustgevende werking hebben?  (zowel lichamelijk als psychisch?). Dit komt simpelweg door het wonderschilletje van de mandarijn. Hier zit namelijk essentiële oliën in. Mandarijn olie remt de activiteit van je zenuwstelsel, en kalmeert daarbij dus je autonome zenuwstelsel. Heb je bijvoorbeeld last van slapeloosheid, wederom de mandarijnolie zorgt voor een diepere slaap en stopt malende gedachten. TIP: Leg eens een schil van de mandarijn op je nachtkastje of druppel wat olie op een aromasteentje.

En…niet geheel onbelangrijk! Mandarijnen beschermen je huid ook tegen de schadelijke werking van UV stralen. Ook zou het rimpels tegengaan. Want de vitamine C in de mandarijnen houd het collageen in de huid op peil. Collageen zorgt voor stevigheid en we weten allemaal dat dit in de loop van de jaren het collageen verminderd in onze huid, toch? Eet dus veel mandarijnen maar ook sinaasappelen en andere citrusvruchten. Wij vermengen de mandarijnen ook tot heerlijke sapjes. Bijvoorbeeld met sinaasappelen en citroen en maken het geheel af met wat wortelsap mmm……

Tot slot…als je vandaag nog besluit om mandarijnen te kopen let er dan op dat de mandarijnen geen rimpels hebben en dat de schil glanst. Dan pas heb je een goede te pakken.

Tot dusver…de  veelzijdige mandarijn!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: