Ze zijn er weer..nieuwe oogst sinaasappelen

18 jan

Jawel ze zijn er weer ! De heerlijkste sinaasappelen uit Spanje! Na sinaasappels gehad te hebben uit zuid Afrika, Marokko, Tunesië, Israël, Chili en Argentinië, zijn de Spaanse dus weer aan de beurt.

Waarom zo’n ophef over de Spaanse sinaasappel, ze komen per slot van rekening niet eens uit Spanje. Ze komen namelijk oorspronkelijk uit China, waar ook de naam vandaan komt (china-appel, evenals “appelsien”: appel-china)

De Spaanse Sinaasappel staat echter bekend om dat ze (daarom zijn we dus ook zo blij) zeer sappig en zoet zijn. Er wordt zelfs verwacht dat ze dit jaar nog zoeter zullen zijn al zullen ze minder kleur hebben door de warmte. Vaak wordt er te vroeg geoogst en dit heeft weer te maken met de grote concurrentie.

Het juiste moment van de oogst is daarom beslissend voor de kwaliteit van de vruchten. Die is weer afhankelijk van een juiste verhouding tussen suikers en zuren, de zogenaamde rijpingsindex. Elke oogst sinaasappelen worden gekeurd of er wel voldoende suiker in zit. Voor ieder ras gelden weer andere eisen. Voldoet een ras hier niet aan, dan mag het niet onder dat ras worden geëxporteerd. De navelsinaasappels is in Europa het bekendste ras; aromatisch met veel sap en geheel zonder pitten. Het water loopt mij nu al in de mond.

Sinaasappels groeien het beste bij een gemiddelde temperatuur van 23 °C.  Het was te warm en te vochtig qua oogsttijd in Spanje. Dit is zo belangrijk en vandaar ook de late komst. Temperaturen en plukperiode kunnen daarom dus behoorlijk variëren en daarmee dus ook de komst van de nieuwe sinaasappelen. 

Hoe dan ook, wij zijn er erg blij mee omdat wij natuurlijk met heel veel sinaasappelen werken.

Zou zeker ook onze facebook pagina in de gaten houden en deze ‘ liken” want wij geven namelijk deze week een 2 liter fles verse spaanse sinaasappelsap weg!

https://www.facebook.com/pages/SAPAS-Sappenontwerpers/176308565713336

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: