Diëten? Welnee…gewoon een balansdag!

11 Jan

Na al die berichten over goede voornemens zoals diëten, kuren en detoxen, gaan wij het eens hebben over iets wat veel makkelijker is om vol te houden en zeker ook zeer verantwoord! BALANSEN!

Wat is balansen eigenlijk? Dit is heel simpel gezegd een dagje minder na een dagje meer. Let er echter wel op dat bij het dagje minder, je wel goed let op wat je eet. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je bijna niets eet op zo’n balansdag. Dan heeft het weinig zin. Ook is het bij een balansdag belangrijk dat je meer beweegt. Op deze manier blijf je makkelijk op je gewicht zonder dat je echt extreem hoeft te gaan diëten.

En het mooie van een balansdag is dat als je deze eenmaal hebt “ingevoerd”, dat je je realiseert hoe lekker het eigenlijk is.  Je hoeft namelijk niet op een appel en een glas water te leven maar je kunt echt wel kiezen uit heerlijke gezonde gerechten. Het is voor ieder eigenlijk anders. Het fijne van een balansdag is dat je hem zo samenstelt op de manier die bij jou past. Simpel!

Uiteraard geven wij wat tips weg voor een perfecte balansdag;

  • Houd je aan 3 maaltijden per dag en sla er nooit een over. Je denkt misschien dat het overslaan van een maaltijd helpt bij het verliezen van calorieën maar dat is een fabeltje en zal niet werken. Sla je bijvoorbeeld bewust je ontbijt over dan zal de kans groot zijn dat je eerder naar een tussendoortje grijpt.
  • De schijf van vijf aanhouden aub! Als je deze 5 vakken aanhoudt zit je altijd goed. Je hebt alle vakken namelijk nodig om je voedingsstoffen binnen te krijgen en fit te blijven. Verdeel ze gewoon over je 3 maaltijden en maak er een gezond feestje van.
  • Je zou dus in principe met bovenstaande tips alle voedingsstoffen binnen krijg welke je nodig hebt. Alles wat je neemt buiten deze maaltijden zijn extra’s. Let ook op alcohol, hier zitten namelijk veel calorieën in! Laat dus op een balansdag dat wijntje eens staan. Mocht je toch trek krijgen tussen de maaltijden door, kies dan bewust voor iets gezonds. Dus kerstomaatjes, komkommer, wortel of een stukje fruit.
  • Beweeg! Ben je geen sporter of kun je je er gewoon niet toe zetten op de e.e.a. manier, bedenk toch dat het goed voor je is. Helemaal perfect natuurlijk om juist bij dat ene balansdagje wel te gaan bewegen. Ga eens zwemmen, pak de fiets, wandelen..het maakt niet uit, houd het een half uurtje vol. That’s it!

Dus plan eens die balansdag in en houd deze er in, pas het vaker toe in je levensstijl en je bent al een eind op weg. Het is echt te doen mensen. Suc6!!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: