Sexy food trends voor 2012.

9 jan

Jij ook zo nieuwsgierig wat we kunnen verwachten in 2012 qua trends op het gebied van voeding? Ik wel in ieder geval dus vandaar deze blog met hierin een aantal food trends voor 2012.  Dit onderwerp wordt uiteraard heel uitgebreid behandeld op de Horecava 2012 die op dit moment  gaande is. Maar voor mensen die niet werkzaam zijn in de horeca. (want alleen ondernemers met kvk nummers kunnen rondneuzen bij de Horecava 2012) geven wij alvast wat food trends weg.

Als eerste “uit eten wordt goedkoper” Bron: Foodservice Instituut Nederland. De  consument wil in 2012 lekker uit eten voor weinig geld. Oftewel waar voor zijn geld, ook de vraag naar transparantie neemt toe. Horeca zal hier op (moeten) inspelen door o.a. goedkopere menu’s samen te stellen. 

Ook transparantie staat voorop in 2012. De consument wil weten waar het voedsel vandaan komt. Cateraars zullen nieuwe commerciële formules moeten bedenken die inspelen op gezondheid, duurzaamheid en flexibiliteit. De vraag “feel good en fast good” formules zal stijgen. De sterke formules zoals McDonald’s, La Place, Burger King, KFC, Ikea, Subway, Domino’s Pizza en New York Pizza zullen terrein winnen. Ook zullen we meer zelfbediening en meer vaste menu’s gaan zien.

Welke trends kunnen we nog meer verwachten? Wat dacht je van Popcorn? Popcorn is namelijk gezond, handig natuurlijk, veelzijdig en betaalbaar.

Maar ook tapas is een trend, samen eten delen met gezelligheid. Cupcakes waren al in 2011  begonnen aan hun opmars maar denk in 2012 aan kleine mini cupcakes. Verder zien we overal voedsel apps verschijnen zodat de consument bewust op zoek kan gaan naar (h) eerlijk voedsel in o.a. supermarkten. Maar ook apps. voor het vinden van goedkope menu’s van restaurants binnen een bepaalde straal behoort nu tot de mogelijkheden. Verder willen wij in 2012 voornamelijk schoner eten.

De smaakjes zoals Limonade, aloë Vera, witte thee, komkommer, munt, honing gember en groene kokos zijn trendy. Maar ook zoute karamel, jasmijn, kaneel, eucalyptus, zoete aardappel, geroosterde kokos en witte sesam zijn helemaal hot in 2012.

Verder nog heel belangrijk en de trends die ik niet over wil slaan zijn o.a.

  • Lokaal geproduceerde vlees en vis
  • Lokaal geteelde producten
  • Gezonde kids ‘maaltijden
  •  Duurzaamheid
  • Gluten-free/food allergie-bewuste artikelen
  • Lokaal geproduceerde wijn en bier
  • Duurzame vis
  • Volkoren items in kinderen maaltijden
  • (verantwoorde) Street food

Bron:o.a. Misset Horeca

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: