Wat is Raw Food?

11 Okt

Vandaag gaan we het eens hebben over Raw Food. Omdat David Wolfe 30 oktober ons land heeft bezocht dacht ik hier eens een blog over te schrijven.

Er is veel te vertellen over RAW FOOD, dit wordt een samenvatting van de belangrijkste aspecten van het principe RAW FOOD! De bedoeling van deze blog is dat ik je nieuwsgierig maak, je prikkel als het ware! De  basis wordt hier beschreven, en dan is het aan jou om je hier eens verder in te gaan verdiepen:) 

Eerst even in het kort wie David Wolfe precies is;

David Wolfe wordt beschouwd als werelds top autoriteit op het gebied van gezondheid, voeding, kruiden, raw food en organische superfoods. Met een masters degree in voedingsleer in zijn broekzak is hij toonaangevend met zijn visie en missie! 15 jaar ervaring en kennis van het menselijke lichaam. Hoe ons lichaam wordt beïnvloed door  de snelle, overbelaste en onevenwichtige levensstijl van vandaag, wat een killer is voor onze schoonheid, gezondheid en een lang leven. .

Oke, nu dit gezegd te hebben gaan we het nu hebben over RAWFOOD, want wat is dit nou precies? Je komt het steeds vaker tegen dus ik ga het in het kort uitleggen. De naam zegt het eigenlijk al wel een beetje. In ons geval: Fruit en groenten in onbewerkte vorm! Het is een levensstijl die de consumptie van ongekookt, onbewerkt en veelal organisch voedsel promoot. Volgens het achterliggende idee geeft een grotere hoeveelheid raw food (rauw eten) een betere gezondheid. Afhankelijk van de gewenste levensstijl kan het producten zoals rauwe groentes, fruit, zaden, eieren, vis, vlees en niet gepasteuriseerde zuivelproducten bevatten.  En niet te vergeten, het liefst biologische producten,

Dus “levend” voedsel bevat veel vezels, voedingsstoffen. Deze bereiding wordt makkelijker verwerkt door maag en darmen telt daarboven ook nog eens dat het minder calorieën zou bevatten.

Het eten mag dus op niet meer dan 40 graden bereid worden. Verhitting boven de 40 graden vernietigt de enzymen in het voedsel die dus weer helpen bij een goede spijsvertering en opname van voedsel! Want door verhitting boven de 40 graden zorgt er voor dat er dus voedingsstoffen verloren gaan. Ja, daar zit wat in! Het zou ook schadelijk voor het lichaam zijn! Er zijn diverse diëten, veganistisch al dan wel gewoon met vis of vlees!

Maar RAW food heeft nog veel meer voordelen;

Het zorgt voor meer energie

Je krijgt er een mooiere huid van (willen we dat niet allemaal?)

De spijsvertering werkt beter

En…gewichtsverlies (ook erg interessant)

Tot slot zou het minder risico op hart en vaatziekten en o.a. diabetes veroorzaken.

Best veel voordelen lijkt mij? Maar wat als je nou niet drastisch over wil gaan op deze gezondheidsstyle? Kun je ook “een beetje” raw-fooden?

Natuurlijk! Het is altijd goed om op je voeding te letten, je zou het eens kunnen proberen als alleen ontbijt? Omdat juist het ontbijt de belangrijkste maaltijd is van de dag! Het geeft een flinke portie energie voor de gehele dag. s’ochtends heb je na een lange nacht uren achterelkaar niet gegeten. En dat terwijl je lichaam (ja ook in de nacht) druk aan het werk is. Dit put een mens uit want je energie is de hele nacht als het ware opgemaakt. Deze moet dus weer worden aangevuld dus een goed ontbijt!

Dus hierbij een sapje op basis van het principe RAW FOOD

1 glas water

3 dadels

1 avocado

plukje kiemgroente

handje verse spinazie

2 lepels agavesiroop

en een volle lepel gebroken lijnzaadjes!  Alles in de blender en je hebt een heerlijk raw food ontbijtdrankje!

Als je toch helemaal over wil gaan op RAW FOOD, dan zou ik me er wel even eerst in gaan verdiepen. Net als alle diëten is kennis hiervan echt noodzakelijk:).

Zet hem op!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: