wist jij dit al over …de granaatappel?

12 Jun

 Wist jij dat granaatappels heerlijk smaken in een sap maar bovendien ook heel gezond zijn maar zo moeilijk te bereiden / pellen / ontdoen van de bittere velletjes. Wij geven een supertip weg!

Maar eerst even iets over de granaatappel.

Hij is afkomstig uit Perzië, en kwam via de Middellandse Zee naar onze contreien overgewaaid. Rijpe granaatappelen hebben donkerrood vruchtvlees met een stevig en leerachtige schil.

De smaak is friszuur en is een soort van combi tussen rode bessen en appel!

Recente onderzoeken naar granaatappels bevestigen wat de Oude Grieken al wisten. De granaatappel is zeer gezond en ook voor onze huid is de granaatappel een wondermiddeltje. Ze bevatten uitzonderlijk veel vitamines en mineralen, waaronder kalium, calcium en vitamine C maar ook eiwitten en koolhydraten.

Er wordt zelfs beweerd door schotse wetenschappers dat dit supervoedsel hardnekkig vet rond de buik doet wegsmelten. Het sap van de granaatappel verlaagt ook nog eens de hoeveelheid vetzuren in ons bloed!  

En….het schijnt zelfs zo te zijn dat de granaatappel een gunstig effect heeft op de prestaties tussen de lakens. Dit komt weer door de vele anti-oxidanten die de genitaliën van extra bloed voorzien. Verder staan ze als symbool voor vruchtbaarheid door de aanwezigheid van vele zaden. Tegelijkertijd ook voor de dood, vanwege zijn donderrode kleur.

Toch leuk om te weten:)

Maar de granaatappel bevat ook veel bittere vellen aan de binnenkant met een weinig aantrekkelijk smaak. Voordat je de granaatappel kunt eten dien je deze dus zorgvuldig te pellen. Maar ik heb een leuke weggeeftip om deze moeiteloos van de bittere velletjes te ontdoen en op deze manier echt van de granaatappel te genieten.  

Let op: schil de granaatappel in 2-en en houd deze op zijn kop boven een schone theedoek of een grote bak. Vervolgens neem je een pollepel en sla op de granaatappel. De mooie rode pitjes vallen er zo uit en de vieze bittere velletjes blijven zitten. Voila!

Vervolgens kun je hier de lekkerste sappen mee gaan maken, denk bijvoorbeeld aan rode meloen met granaatappel of appel, frambozen en granaatappel. Allemaal even heerlijk fris zoet en top als dorsteller.

Drink, eet en geniet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: