Biologische Matcha Thee uit…JAPAN??!

30 Mrt

Omdat de rust nog steeds niet is wedergekeerd in Japan en er toch wat vragen boven komen over levensmiddelen van Japan naar Nederland wil ik hier vandaag wat over zeggen…

De VWA gaat bij de import van levensmiddelen en diervoeders, ladingen ook controleren op de aanwezigheid van een certificaat. Daarin moet staan waar de producten zijn geoogst of verwerkt en uit welke gebieden ze komen. Komen de producten uit het gebied rond de kerncentrale Fukushima I, dan moeten er laboratoriumanalyses zijn bijgevoegd over radioactiviteit. De Europese Commissie heeft deze maatregel verplicht gesteld voor de EU-lidstaten.

Nederland controleert sinds 17 maart ladingen uit Japan, die nu nog alleen per vliegtuig binnenkomen. Tot nu zijn geen bijzonderheden aangetroffen. In de tweede week van april worden de eerste schepen uit Japan in de Rotterdamse haven verwacht.

Omdat Sapas ook een speciaal ingredient heeft toevoegd aan een sapje, de Japanse Matcha thee willen wij toch laten weten hoe wij hier controle over behouden.

De Japanse theesoorten van Biothee komen allemaal van het eiland Kyushu, circa 1200 km ten zuiden van Fukushima. Deze leverancier heeft nog voor circa 8 maanden voorraad hebben. Wel is er met de leveranciers in Japan afgesproken dat volgende leveringen gekeurd zullen moeten worden op radioactiviteit. 

Hoewel wij allemaal hopen dat de nucleaire stralingen de grote afstand naar  deze theegebieden niet zullen afleggen kan er in noodgevallen ook worden terug gevallen op één van de Chinese leveranciers die een aantal theesoorten volgens de traditionele Japanse methoden verwerkt. Dank aan Peet & Hagar Verbeek van Bio thee.

Dus gezien deze feiten laten wij onze Matcha thee gewoon nog op onze kaart staan! Want de groene Matcha poeder is gewoonweg sensationeel en zeer verrassend. De thee die wij gebruiken is gemaakt van zeer fijn gemalen theeblaadjes. 

De volgende keer gaan we iets dieper in op de werking van Matcha en de smaak en we geven een lekker recept weg om eens thuis te proberen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: