Wie is Dr. Norman – Walker?

21 Mrt

Ik ga even proberen uit te leggen wat Living Juice is en hoe het precies werkt. Wellicht best interessant!!

Mijn oog viel laatst op een artikel van Dr.Norman Walker (zie foto). Meneer Walker is 107 jaar oud geworden en hoe!!  

Na zijn ziekte heeft een vriend van Dr. Norman Walker  hem gestimuleerd om zijn leven te wijden aan onderzoek naar de waarde van verse groente en fruit. Opnieuw werd hij zijn eigen proefkonijn. Volgens hem moet groente en fruit nooit gekookt worden. Hij merkte bij zichzelf een verslechtering van zijn gezondheid telkens wanneer hij hiertoe overging.

Hij onderzocht dus hoe levende enzymen in groenten en fruit boven 50 graden celcius sterven. Dat is interessant nieuws dus ben ik mij eens gaan verdiepen in deze theorie van Dr. Norman Walker (1985)  

Hij heeft onderzocht dat elke hoge-snelheids sapmachine of sapcentrifuge frictie-hitte veroorzaakt, daardoor wordt de temperatuur te hoog voor de levende enzymen om te kunnen overleven. Voedingsdeskundige adviseren genoeg vers groenten en fruit, dit is essentieel voor een gezond welzijn, maar we kunnen daar alleen het maximale voordeel uithalen wanneer alle voedingswaarden uit de vezels wordt vrijgelaten. Toch?? Het persen van groenten en fruit zorgt voor een zeer geconcentreerde voedingsrijke drank. Voor optimaal voordeel, moet het persen alle voedingsstoffen vrijlaten zonder vitale enzymen door hitte te vernietigen.

Maar er is een oplossing en dat zijn de zogeheten ‘ Living Juciers’ die werken doormiddel van een zacht pers-en knijp systeem en de door deze sapmachines op lage temperatuur geperste sap behoudt meer dan 60% meer mineralen, vitamines en levende enzymen..

Even in het kort uitleggen hoe een  “normale” huis, tuin en keuken sapcentrifuge werkt! D.m.v. een snel draaiende zeef…hitte, statische electriciteit en een grote hoeveelheid lucht wordt in de sap getrokken en voedingsstoffen worden afgebroken als gevolg van oxidatie..oeps…!! Essentiele enzymen in groenten en fruit sterven dus bij een temperatuur hoger dan 50 graden celcius.  Elke normale sapmachine die gebruik maakt van een hoge snelheids mes  en frictie hitte vernietigen zo de belangrijkste voedingsstoffen en enzymen.

Hoe worden de “verse”‘ sapjes dan geperst die in de schappen van de winkels staan en hoe gezond zijn die dan eigenlijk?

Nu wordt het nog interessanter, let op!! Het voorverpakte sap heeft het grootste deel van zijn natuurlijke voedingswaarde verloren, dit wordt later kunstmatig toegevoegd bij het recontructie-proces. Als resultaat hiervan ontstaan een zeer zure onnatuurlijke product dat in de eerste instantie nooit koud geperst was.

Mmmm….dat zet je toch aan het denken, mij in ieder geval wel dus hoop dat iedereen hier weer iets wijzer van geworden is en misschien  juist die sappen eens laat staan want ja laten we eerlijk zijn, zo gezond klinkt het opeens niet meer:)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: